Amber Alert: Χάθηκε το 70% του πρωτογενούς

Το 70%, δηλαδή το ποσοστό επί της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα δινόταν για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων και ενστόλων, χάθηκε αίφνης από τα κυβερνητικά χείλη. Το Μαξίμου, προχθές, με διαρροή που αποδόθηκε ευθέως στον Αντώνη Σαμαρά, διεμήνυσε ότι πρωτογενές πλεόνασμα θα διανεμηθεί. «Το πλεόνασμα υπάρχει, είναι δεδομένο και η διανομή του πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να εξυπηρετεί και αναπτυξιακούς και κοινωνικούς στόχους» ανέφερε, χθες μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η

αναφορά στο 70%, απλώς, δεν υπήρξε σε κάποια από τις δύο τοποθετήσεις. Όπως δεν υπάρχει και στις αναφορές των υπολοίπων κυβερνητικών.

Διότι, πολύ απλά, το ποσοστό που θα δοθεί θα είναι πολύ μικρότερο. Η κυβέρνηση έχει ως στόχο να εξασφαλίσει περί τα 300 – 400 εκατ. ευρώ προς διανομή επιδομάτων. Επί του παρόντος, η τρόικα δεν συμφωνεί ούτε στα 100 εκατομμύρια. Αλλά ακόμη κι αν «περάσει» της κυβέρνησης, το ποσό που θα δοθεί σε επιδόματα δεν πρόκειται να ξεπερνά το 15 – 20% του πρωτογενούς. Αφήστε που, για να λέμε την αλήθεια, οικονομικά, πολιτικά και αναπτυξιακά η άποψη της τρόικας τα χρήματα να δοθούν για την κάλυψη οφειλών και την επιδότηση επενδυτικών σχεδίων και μέτρων αντιμετώπισης της ανεργίας είναι πολύ πιο λογική. Απλώς δεν φέρνει ψήφους…

Keywords
Τυχαία Θέματα