Υπόθεση Δρομολαξιάς: Απαγγέλλονται σήμερα οι κατηγορίες στους εμπλεκόμενους

09:32 14/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου που θα συνεδριάσει σήμερα στη Λάρνακα, αναμένεται να απαγγελθούν οι κατηγορίες στους οκτώ συνολικά εμπλεκόμενους στην υπόθεση της αγοράς από το Ταμείο Συντάξεων της CYTA, Τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά.

Στην προηγούμενη δικάσιμο στις 7 Μαρτίου, οι συνήγοροι υπεράσπισης των εμπλεκομένων ζήτησαν από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου όπως δοθεί χρόνος για να μελετήσουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι πελάτες τους το νέο κατηγορητήριο

που παρουσιάστηκε ενώπιον τους. Ταυτόχρονα εξέφρασαν πρόθεση να υποβάλουν αίτημα για διαφοροποίηση του κατηγορητηρίου με στόχο οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση να τύχουν ξεχωριστής δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο είχε απαλλαχθεί των κατηγοριών που αντιμετώπιζε το στέλεχος του ΑΚΕΛ Χρίστος Αλέκου που κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λάρνακας. Η Γενική Εισαγγελία έκρινε ότι από το υφιστάμενο μαρτυρικό υλικό δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες εναντίον του Χρίστου Αλέκου, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η ποινική δίωξη εναντίον του.

Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι οκτώ (επτά φυσικά πρόσωπα και μία εταιρεία) δηλαδή οι Ευστάθιος Κιττής, τέως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA, Χαράλαμπος Τσουρής, τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΗΚ και κατά τον ουσιώδη χρόνο μέλος του Δ.Σ. της CYTA, Ορέστης Βασιλείου, Διευθυντής της CytaVision και τέως Γενικός Γραμματέας της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, Γιάννης Σουρουλλάς υπάλληλος της CYTA, Γρηγόρης Σουρουλλάς, υπάλληλος του Κτηματολογίου, Εταιρεία Polleson Holdings Ltd, Βενιζέλος Ζαννέτος, στέλεχος του ΑΚΕΛ και Αντώνης Ιωακείμ, επιχειρηματίας και μέτοχος της εταιρείας Wadnic Trading Ltd.

Υπενθυμίζεται ότι οι 28 συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι οκτώ εμπλεκόμενοι στην υπόθεση περιλαμβάνουν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία για καταδολίευση, απάτη, δεκασμός δημόσιου λειτουργού, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δωροληψία από οικείους δημόσιους αξιωματούχους, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, αθέμιτη κτίση περιουσιακού οφέλους και εκβίαση.

Ολα τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2009 – 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα