Στην «Αυγή» η …αγγελία γάμου ΣΥΡΙΖΑ – Αρσένη

Ο Αρσένης, γιος της πρώην υφυπουργού και βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μαρίας Αρσένη, είχε διαχωρίσει τη στάση του από τη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος δεν είχαν διστάσει να τον λοιδορήσουν δημοσίως.

Πάντως, εχθές, η εφημερίδα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, η «Αυγή», ουσιαστικά επισημοποίησε τον πολιτικό αρραβώνα της Κουμουνδούρου με τον ευρωβουλευτή, αφού έγραψε ένα άρθρο γεμάτο καλά λόγια για τον Κρίτωνα. Το άρθρο, που δημοσιεύθηκε

στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας με τίτλο «Λίγα λόγια για τον Κρίτωνα», έχει ως εξής:

«Δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκε στο στόχαστρο ορισμένων που τον έστησαν στον τοίχο για ποικίλους λόγους. Τους ενοχλούσε η εμφάνισή του, τους ενοχλούσαν οι ερωτήσεις του για την προστασία των κητοειδών του Ιονίου, τους ενοχλούσε επειδή ήταν αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης, τους ενοχλούσε το ότι διαφωνώντας και εγκαταλείποντας το ΠΑΣΟΚ δεν παρέδωσε την έδρα του στην Ευρωβουλή. Τον ειρωνεύτηκαν κάνοντας αστεϊσμούς με το όνομά του βαφτίζοντάς τον «Κρίτων ο άκριτος».

Προσωπικά θα προτιμούσα μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης μετά την ανεξαρτητοποίησή του να έχει παραχωρηθεί σε κάποια δομή κοινωνικής αλληλεγγύης, όμως εδώ και μεγάλο διάστημα παρακολουθώ με ενδιαφέρον κάποιες μάχες που δίνει στην Ε.Ε. Παρακολούθησα με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε για τις Σκουριές και προβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες, παρεμβαίνοντας σε ένα θέμα που για την πλειοψηφία των συναδέλφων του αποτελεί «απαγορευμένη ζώνη» υπό τον φόβο των εργολάβων.

Χθες ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά την επιλογή της μη παραίτησης από την έδρα καθώς υπερψηφίστηκε και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε, για την απόρριψη της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα επέβαλε συνθήκες καθολικού μονοπωλίου των πολυεθνικών στηνεμπορία των σπόρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. Με την υπερψήφιση αυτή η νομοθεσία απορρίπτεται από το Ευρωκοινοβούλιο και υποχρεώνεται στην πράξη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να την αποσύρει. Στην ουσία, η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωβουλευτών που υπερψήφισαν την τροπολογία του Κρίτωνα Αρσένη, «πάγωσαν» την προοπτική της άσκησης πλήρους κερδοσκοπικού ελέγχου της τροφής από τις πολυεθνικές, που θα υποχρέωνε Έλληνες και Ευρωπαίους αγρότες να αγοράζουν σπόρους μόνο από αυτές.
Δεν ξέρω ποιο στέλεχος του σημερινού ΠΑΣΟΚ θα είχε μετακομίσει στις Βρυξέλλες στην περίπτωση που ο Κρίτων Αρσένης δεν είχε συμπεριφερθεί τόσο «άκριτα» και είχε παραιτηθεί.
Σίγουρα πάντως θα έπρεπε να επιδείξει ανάλογη αγωνιστικότητα για να δικαιώσει τους επικριτές του άκριτου Κρίτωνα που κάποτε τον παρότρυναν να αφήσει τις Βρυξέλλες και να πάει να ταΐζει δελφίνια, για να μπορούν αυτοί να μας ταΐζουν μεταλλαγμένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα