Σόιμπλε: Στις εκλογές αποφασίζετε αν θέλετε να μείνετε στο ευρώ

Νέο κύμα ανησυχίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πυροδοτεί η νέα προσφυγή της Ελλάδας στις κάλπες. πριν από λίγο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με μία ωμή δήλωση προσέδωσε στις επικείμενες εκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος

για την παραμονή ή όχι της χώρας μας στο ευρώ.

«Αν η Ελλάδα, και αυτή είναι η θέληση της μεγάλης πλειοφηφίας, θελήσει να παραμείνει στο ευρώ, τότε θα πρέπει να αποδεχθεί τους όρους, δήλωσε ο Σόιμπλε προς τους δημοσιογράφους κατά τη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών στις Βρυξέλλες.

«Αλλιώς (σσ: το να παραμείνει στο ευρώ) θα είναι αδύνατο. Κανείς υπεύθυνος υποψήφιος δεν θα πρέπει να το αποκρύψει αυτό από τους ψηφοφόρους».

«Σοβαρό πισωγύρισμα» χαρακτήρισε την κατάρρευση των διαβουλεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα και ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βέστερβελε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

«Είναι ένα σοβαρό πισωγύρισμα για την επειγόντως απαραίτητη εμπιστοσύνη προς την ετοιμότητα της Ελλάδας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις» ήταν η φράση του Βέστερβελε.

Σχετικά άρθρα:

Σόιμπλε: «Δεν ξέρω κανέναν κύριο Σόιμπλε που προσέβαλε την Ελλάδα»Σόιμπλε: Στις 13 Οκτωβρίου η έκτη δόση του δανείουΣτις εκλογές θα επιχειρηθεί νόθευση της λαϊκής συνείδησης, προειδοποιεί η Αλ.Παπαρήγα

Σόιμπλε: Στις εκλογές αποφασίζετε αν θέλετε να μείνετε στο ευρώ | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα