Πότε πρόλαβε;

Σε οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, στο γραφείο του τέως προέδρου της Βουλής, δηλαδή… το δικό του, πρόλαβε και διόρισε μία από τις κόρες του ο Βύρων Πολύδωρας, κατά τη διάρκεια της θητείας του στον προεδρικό θώκο, που διήρκεσε μόλις μία ημέρα!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, με αριθμό 344, 23/7/2012.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Με την υπ’ αριθμ. 8581/6107/11-7-2012 απόφαση του Προέδρου της Βουλής

των Ελλήνων διορίζεται στο Γραφείο του πρώην Προέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα, στη Βουλή, μετά την κατά νόμο πρόταση του, σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 41 παρ. 1Ε του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β΄, ΦΕΚ 51/Α/97), όπως ισχύει, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 41 και 42 του προαναφερόμενου Κανονισμού, η Μαργαρίτα Πολύδωρα του Βύρωνα (Α.Δ.Τ. Χ565658) με Γ” βαθμό και το 2ο Μ.Κ. του βαθμού αυτού, όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής, της ΠΕ κατηγορίας του Ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α/2011), όπως ισχύει, θεωρούμενης, σύμφωνα με το άρθρο 42 παρ. 2 του προαναφερόμενου Κανονισμού, της διακοπείσης την 18η Μαΐου 2012 θητείας της ως μετακλητής υπαλλήλου κατά την ΙΓ΄Βουλευτική Περίοδο, συνεχιζόμενης. (Αριθμ. εγκρίσεως δαπάνης Διευθύνσεως Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής 8586/6112/11−7−2012)».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία εκτός αέρα που είχε με τον ίδιο το Βήμα 99,5, δήλωσε ότι δεν θέλει να μιλήσει δημοσίως για το θέμα «για λόγους ηθικής τάξης», ενώ απέδωσε τα δημοσιεύματα σε «κακεντρέχεια από εχθρούς του».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολύδωρας εξελέγη πρόεδρος της Βουλής για μία ημέρα, το διάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου.

Η ολιγόωρη θητεία του ωστόσο δεν τον εμπόδισε να προβεί και σε άλλο ατόπημα, που προκάλεσε τεράστιο σάλο, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά να παρέμβει προσωπικά για την επίλυση του ζητήματος.

Συγκεκριμένα, είχε προλάβει πριν την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής να δώσει το πράσινο φως για την καταβολή στους υπαλλήλους του κοινοβουλίου δύο εκλογικών αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 4.000 ευρώ.

Μετά από διαπραγματεύσεις με τους υπαλλήλους, το ύψος της αποζημίωσης ορίστηκε στα 1.000 ευρώ, ενώ τελικά η απόφαση ακυρώθηκε.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Πότε πρόλαβε; | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα