Νευρικότητα και φραστικές αντιπαραθέσεις στο ΠΑΣΟΚ

Έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εκδηλώθηκε το βράδυ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της ΚΟ για τη συνάντηση των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Βενιζέλος πήγε στη Βουλή

με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και με την ευκαιρία αυτή θέλησε να ενημερώσει τους παριστάμενους βουλευτές του Κινήματος για τη συζήτηση που είχε με τους κυρίους Σαμαρά και Κουβέλη. Στη συζήτηση για τη στάση που πρέπει να τηρήσει το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της επιβολής των μέτρων των 11,6 δισ. ευρώ, ο κ. Χρυσοχοΐδης άσκησε έντονη κριτική στον κ. Βενιζέλο από τον οποίο ζήτησε να συμφωνήσει με τη λήψη των μέτρων και να σταματήσει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Ανάλογες επικρίσεις είχε διατυπώσει ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά του κ. Βενιζέλου και πριν από λίγες ημέρες, σε σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ.

Η αναφορά του κ. Χρυσοχοΐδη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος φέρεται, κατά τις πληροφορίες, να κατηγόρησε τον πρώην υπουργό ότι υπονομεύει την παράταξη και του ζήτησε να φύγει. Ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρεται να απάντησε ότι πρέπει να φύγει ο κ. Βενιζέλος. Τελικά ο πρώην υπουργός αποχώρησε από τη σύσκεψη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την πλευρά του κ. Βενιζέλου δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά θεωρείται ότι ο πρώην υπουργός δεν θα διατηρήσει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Σημειώνεται ότι κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των αρχηγών, έντονη αντιπαράθεση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με την διαπραγματευτική του στάση με την τρόϊκα.

Πάντως στο ΠΑΣΟΚ, είχε και νωρίτερα καταγραφεί κλίμα έντασης κατά την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την παιδεία, όσον αφορά τη γραμμή του κόμματος για την αλλαγή του νόμου Διαμαντοπούλου.

Στην ψηφοφορία καταψήφισαν οι Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Ντόλιος και Συμεών Κεδίκογλου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην πρώτη ομιλία του μετά την παραίτησή του, είπε ότι η Βουλή γίνεται έρμαιο εξωθεσμικών πιέσεων και ότι, αντί να καταργηθούν οι αλλαγές στα ΑΕΙ, θα έπρεπε να επικροτούνται.

Σχετικές ειδήσεις:
Συμφωνία αρχηγών με επιφυλάξεις-Ξεκινάει η διαπραγμάτευση με τρόικα
Βενιζέλος: Δέχομαι την εισήγηση του πρωθυπουργού
Ψηφίστηκαν οι αλλαγές για τα ΑΕΙ με απώλειες από το ΠΑΣΟΚ

Πηγή:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Νευρικότητα και φραστικές αντιπαραθέσεις στο ΠΑΣΟΚ | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα