Μαίνονται τα μέτωπα σε Αχαΐα, Χανιά και Κορινθία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Βάθη Κισσάμου στα Χανιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στην εκκένωση των Παπαδιανών στην Κίσσαμο Χανίων προχώρησαν οι αρχές, καθώς οι φλόγες απείλησαν τα πρώτα σπίτια του οικισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και αρκετά σπίτια κυρίως αγροικίες στους οικισμούς Παπαδιανά, Βάθη, Θεοδωριανά Σημαντηριανά, Αμυγδαλικεφάλι και Πλοκαμιανά. Στο μεταξύ, εξακολουθεί να καίει το κυριότερο μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Αχαΐα. Η φωτιά

έχει περιοριστεί στους οικισμούς Δρέπανο και Πλατάνι, όπου μαζί με τις περιοχές Σελλά και Ανω Καστρίτσι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Για τρίτη ημέρα η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες και στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αυξημένος είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Κρήτη Κορινθία, Αργολίδα, Εύβοια, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Σχετική είδηση:

Αχαΐα: Νύχτα με πύρινα μέτωπα και ισχυρούς ανέμους

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά στον Κίσσαμο Χανίων, όπου έχει εκκενωθεί το χωριό Παπαδιανά, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν καεί επτά αγροικίες. Μέχρι τώρα έχουν καεί γεωργικές, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και αρκετά σπίτια κυρίως αγροικίες στους οικισμούς Παπαδιανά, Βάθη, Θεοδωριανά Σημαντηριανά, Αμυγδαλικεφάλι και Πλοκαμιανά. Κάτοικοι των περιοχών αυτών ανέφεραν ότι κάηκαν και ζώα. Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή μαζί με ομάδες εθελοντών αλλά και πολίτες έδωσαν μάχη με τις φλόγες σε ένα πύρινο μέτωπο που ξεπερνούσε τα 20 χιλιόμετρα. Από νωρίς το πρωί τις επίγειες δυνάμεις ενισχύει και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Στην Αχαΐα, όλο το βράδυ επιχειρούσαν επίγειες δυνάμεις προκειμένου να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια. Με το πρωτο φως της μέρας στη μάχη ρίχτηκαν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, με τις αρχές να κάνουν για πρώτη φορά λόγο για αισιόδοξη προοπτική. Το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς έχει περιοριστεί στο Δρέπανο, έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα αγροταδασικής έκτασης ενώ απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Σε εξέλιξη παραμένει και η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Οι δυνάμεις επιχειρούν σε μια χαράδρα και ευελπιστούν εντός της ημερας να την έχουν θέσει υπό έλεγχο.

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Απειλούνται κατοικημένες περιοχές στην ΑχαΐαΠύρινα μέτωπα σε Σαλαμίνα και ΠάτραΑχαϊα: Πυρκαγία έκαψε 15 στρέμματα

Μαίνονται τα μέτωπα σε Αχαΐα, Χανιά και Κορινθία | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα