ΗΠΑ: «Καρφί στο φέρετρο» του Άσαντ το Χαλέπι

Με αδιάκοπο ρυθμό συνεχίζεται το σφυροκόπημα της μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, όπου οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ χτυπούν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις θέσεις των ανταρτών. Αναφερόμενος στις συγκρούσεις στο Χαλέπι, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λ. Πανέτα έκανε λόγο για «καρφί στο φέρετρο» του Σύρου προέδρου. Περίπου 200.000 από τα δύο εκατομμύρια κατοίκους έχουν εγκαταλείψει την πόλη, ανακοίνωσε από τη Νέα Υόρκη η Βάλερι

“Ειμος, η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών, επικαλούμενη στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Ανησυχία ΟΗΕ για τις εκατοντάδες χιλιάδων αμάχων

«Καλώ όλες τις πλευρές να μην έχουν ως στόχο τους αμάχους και να επιτρέψουν την ασφαλή πρόσβαση στις ανθρωπιστικές οργανώσεις που μεταφέρουν επείγουσα και αναγκαία βοήθεια σε όσους έχουν παγιδευτεί στις συγκρούσεις», επισήμανε η Ειμος, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι έχουν άμεση ανάγκη από είδη πρώτης ανάγκης.

Οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ έχουν εντείνει τις επιθέσεις με σκοπό να ανακαταλάβουν περιοχές της πόλης που ελέγχουν οι αντάρτες. Την Κυριακή, τουλάχιστον 95 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κυρίως στο Χαλέπι, αλλά και στα περίχωρα της Δαμασκού και τη Ντεράα.

«Ζήτημα χρόνου το τέλος του καθεστώτος»

«Αυτό που κάνει ο Άσαντ στο λαό του αποδεικνύει ότι το καθεστώς του τελειώνει, έχει χάσει τη νομιμοποίησή του», δήλωσε ο Λέον Πανέτα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη σε Τυνησία, Αίγυπτο, Ισραήλ και Ιορδανία.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου, κυριότερης συμμαχίας της συριακής αντιπολίτευσης, Αμπντελ Μπάσετ Σάιντα, επισκέπτεται το ιρακινό Κουρδιστάν σε μια προσπάθεια να πείσει του Κούρδους ηγέτες της χώρας να ενταχθούν στην οργάνωση του, ανακοίνωσε κούρδος αξιωματούχος της Συρίας.

BBC: Syria: Aleppo is nail in Assad’s coffin, says Panetta

Σχετική είδηση: Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις σκοτώνουν – Εγκλήματα πολέμου

Πηγή:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

ΗΠΑ: «Καρφί στο φέρετρο» του Άσαντ το Χαλέπι | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα