Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στην ATEbank

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για τους εργαζόμενους στην ATEbank, οι οποίοι αντιδρούν στην μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της τράπεζας στην ‘Τράπεζα Πειραιώς’. Επιπροσθέτως, οι εργαζόμενοι της ATE θα επιδιώξουν συναντήσεις με τους υπουργούς Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση και Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα,

ώστε να λάβουν διευκρινίσεις για θέμα του ‘Ταμείου Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τραπέζης της Ελλάδος’, καθώς και για τα εφάπαξ των υπαλλήλων της ΑΤΕ, τα οποία χορηγεί το ‘Ταμείο Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Αγροτικής Τραπέζης’.

Στελέχη της ‘Τράπεζας της Ελλάδας’ και του ‘Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας’ βρίσκονται σε επαφές με τα δύο υπουργεία, ώστε να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες αυτές όπως και άλλα ζητήματα. Σημαντικό ζήτημα για το υπουργείο Εργασίας είναι και η κάλυψη της συνεισφοράς της ATE προς το ‘Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων’.
Σύμφωνα με εκπρόσωπους των εργαζομένων στην ATE η μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της ‘Αγροτικής’ στην ‘Τράπεζα Πειραιώς’ θα κοστίσει στους Έλληνες φορολογούμενους έως και 8 δισ. ευρώ, ποσό που αναφέρεται στο κόστος ανακεφαλαιοποίησης της «καλής» Αγροτικής, στην κάλυψη της διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού από το ‘Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας’ και στην ζημιά από την «bad bank».

Keywords
Τυχαία Θέματα