Δυσκολότερες μέρες

Γράφει ο Μάκης Μοσχοβούδης

Η ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού έδωσε την πρωτιά στην ΝΔ με την εντολή προφανώς να σχηματίσει Κυβέρνηση . Σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα η συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος με κύριο κορμό την ΝΔ θα προκύψει με την συνεργασία , καταρχήν του ΠΑΣΟΚ , ενδεχομένως

και της ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη .

Αναμφισβήτητα πρόκειται για πολιτική γελοιότητα που φτάνει στα όρια της σχιζοφρένειας ο ισχυρισμός κάποιων που μιλούν ότι  σε ένα τέτοιο σχήμα πρέπει να είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ , άποψη που εκφράστηκε κυρίως από τον κ. Βενιζέλο προκειμένου να ισχυροποιήσει το ιδεολόγημά του περί συνευθύνης και άλλα παρόμοια , που όμως κρύβει μια πονηριά : να ακυρώσει τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και την εντελώς διαφορετική πολιτική που εξέφρασε απέναντι στα μνημόνια και στις πρακτικές που τα συνοδεύουν και να τον καταστήσει συνυπεύθυνο στις από εδώ και πέρα δυσκολότερες ημέρες που μας περιμένουν .

Ας είμαστε ρεαλιστές : Η πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα Κυβέρνηση θα είναι η εφαρμογή , έτσι ή αλλιώς , της πολιτικής της κ. Μέρκελ , δηλ. της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής με οιοδήποτε κοινωνικό κόστος .

Άμεσα οι Έλληνες Πολίτες θα αντιμετωπίσουν την περαιτέρω σκληρότητα των μέτρων αυτής της προδιαγεγραμμένης πολιτικής των μνημονιακών κομμάτων . Άλλωστε έτσι επέλεξαν .

Το βέβαιο είναι ότι μας περιμένουν δυσκολότερες ημέρες , που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο εκείνους που ήδη σήμερα υποφέρουν και εξαθλιώνονται .

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου επικράτησε η πολιτική του φόβου από εκείνη της ελπίδας . Όσοι δε , πίστεψαν τα περί διαπραγμάτευσης του μνημονίου , πλανώνται πλάνην οικτράν .  

Ας ευχηθούμε ότι απέναντι στην πολιτική της ΝΔ και των όποιων συνεργατών της θα υπάρξει μια ισχυρή προγραμματική αντιπολίτευση που θα βρίσκεται δίπλα στον Λαό και τα οξυμένα προβλήματά του .

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Δυσκολότερες μέρες | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα