Πήρε «μπρος» ο Κριστιάνο, που άφησε χωρίς βαθμούς τους «Οράνιε»! (vid)

Η Πορτογαλία επικράτησε 2-1 της Ολλανδίας χάρη σε δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, κάνοντας ανατροπή και τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλο. Χωρίς βαθμό η παρέα του Ρόμπεν.

Οι αριθμοί του ματς:

Σκόρερ: 28′ και 74′ Κρ. Ρονάλντο

Γήπεδο: “Metalist Stadium”, Χάρκοβο

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Μπρούνο Άλβες, Πέπε, Φάμπιο Κοεντράο, Μιγκέλ Βελόζο, Ραούλ Μεϊρέλες (72′ Κουστόντιο), Ζοάο Μοουτίνιο, Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο, Έλντερ

Ποστίγκα (64′ Νέλσον Ολιβέιρα).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Φλααρ, Ματάισεν, Βίλεμς (67′ Αφελάι), Νάιτζελ ντε Γιονγκ, Φαν ντερ Φααρτ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι, Χούντελααρ.

*κίτρινες κάρτες: 92′ Ζοάο Περέιρα / 51′ Βίλεμς, 69′ Φαν Πέρσι

**κόκκινες κάρτες:

Το ματς:

Η Ολλανδία ξεκίνησε δυναμικά και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του ματς στο 4ο λεπτό, με το σουτ του Γουέσλεϊ Σνάιντερ στην κίνηση μέσα από την περιοχή να περνά άουτ.

Οι “Oranje” κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 11′ με τον Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ να παίρνει την μπάλα από τον Άριεν Ρόμπεν και με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή την έστειλε στην δεξιά γωνία του Ρουί Πατρίσιο για το 0-1.

Η Πορτογαλία έχασε μέσα σε 3 λεπτά ισάριθμες ευκαιρίες για ισοφάριση. Στο 16′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια από δεξιά και σουτ με την μπάλα να χτυπά στην ρίζα του δοκαριού του Στεκέλενμπουργκ.

Στο 17′ από λάθος γύρισμα του Φαν ντερ Βιλ ο Έλντερ Ποστίγκα βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Άγιαξ, αλλά ήταν άστοχο το πλασέ του, ενώ στο 18 λίγο άουτ πέρασε το σουτ του Ραούλ Μεϊρέλες μέσα από την περιοχή.

Ο Νάιτζελ ντε Γιονγκ βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και η μπάλα πήρε ύψος και πέρασε άουτ.

Ο Στεκέλενμπουργκ στο 23′ έκανε εξαιρετική απόκρουση σε κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης πέντε λεπτά αργότερα.

Συγκεκριμένα, από φανταστική πάσα του Ζοάο Περέιρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε τετ-α-τετ με τον Στεκέλενμπουργκ και δεν έχασε την 3η του ευκαιρία στο ματς, καθώς με ιδανικό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 30′ ο Νανί σούταρε λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 33′ ο Ρονάλντο έπιασε δυνατό μακρινό σουτ και ανάγκασε τον Στεκέλενμπουργκ σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Ξανά ο Ρονάλντο απείλησε στο 35′, αυτήν την φορά με κεφαλιά από κόρνερ του Ζοάο Μοουτίνιο, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, όπως και στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιγκέλ Βελόζο στο 38′.

Στην επανάληψη, η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για την Ολλανδία, με τον Φλααρ να βγαίνει μόνος στο πρώτο δοκάρι από σέντρα του Σνάιντερ, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη.

Άστοχο ήταν και το σουτ του Ζοάο Μοουτίνιο στην απέναντι εστία στο 55′, ενώ στο 60′ ο Ποστίγκα από πάσα του Ρονάλντο έστειλε την μπάλα δίχτυα, αλλά ήταν σε θέση οφ-σάιντ και σωστά δεν μέτρησε το γκολ.

Ουσιαστικά

Keywords
Τυχαία Θέματα