Πρόσκληση Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Σε δηλώσεις του στο Ζάππειο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς τόνισε οτι «ο ελληνικός λαός ψήφισε σήμερα την ευρωπαϊκή πορεία της  Ελλάδας και την παραμονή μας στο ευρώ και ψήφισε εκείνες τις πολιτικές που θα φέρουν δουλειές, ανάπτυξη, δικαιοσύνη και ασφάλεια για τον έλληνα πολίτη. Δεν θα υπάρξουν νέες περιπέτειες, δεν θα έρθει σε αμφιβολία η θέση της Ελλάδς στην Ευρώπη και κυρίως θα πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού».

Ο κ. Σαμαράς

απηύθυνε πρόσκληση προς «όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που συμμερίζονται αυτούς τους στόχους να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροκομματικά παιχνίδια. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και να φέρει τη βεβαιότητα στους έλληνες, και θα κυβερνηθεί».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε οτι «θα σεβαστούμε ασφαλώς την υπογραφή και τις υποχρεώσεις της χώρας. η Ελλάδα έχει συνέχεια και αξιοπρέπεια».

Και ο κ. Σαμαράς κατέληξε:

«Σε μια περίοδο όπου καταρρέουν τα πάντα, κόμματα, συμπεριφορές, ιδεολογήματα οι πολίτες μάς τίμησαν με την ψήφο τους. Θελω απο καρδιάς να τους ευχαριστησω όλους. Ευχαριστώ τον ελληνικό λαό που με πλήρη συνείδηση μας εμπιστεύτηκε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Με την ψήφο του δημιουργείται η στέρεη βαση μιας εθνικής ενότητας με κατεύθυνση ευρωπαϊκη».

Δηλώσεις στα γραφεία της ΝΔ

Σε άλλη του δήλωση αργότερα, επιστρέφοντας στα γραφεία της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς τόνισε οτι «πρέπει να γίνει κυβέρνηση όσο πιο γρήγορα γίνεται». Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε δικαίωμα να καθυστερήσουμε άλλο, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με ακυβέρνητες πολιτείες. Έχουμε σχέδιο και θα συζητήσουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους. Έχουμε πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και μας τίμησε με την ψήφο του, δεν λαϊκίσαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο Αλέξης Τσίπρας «θα είναι αντιπολίτευση», ο κ. Σαμαράς απάντησε «προφανώς».

Όλη η δήλωση Σαμαρά

ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Δεύτερη βόμβα: εκλογές και κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζητάει η Βάσω ΠαπανδρέουΚαι πράσινη βουλευτής από την ΑΜ-Θ ζητά κυβέρνηση εθνικής σωτηρίαςΤελεσίγραφο Ρεν για κυβέρνηση σωτηρίας σήμερα

Πρόσκληση Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα