Τα χαρακτηριστικά του Android 4.2 Jelly Bean της Google

Μαζί με το νέο smartphone Nexus και τα Nexus tablets που αποκάλυψε σήμερα η Google, ανακοίνωσε την τελευταία έκδοση του Android λειτουργικού της συστήματος, την έκδοση 4.2 Jelly Bean. Η νέα έκδοση φέρνει μια σειρά από νέα

χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών λογαριασμών χρηστών για τις ταμπλέτες και τις βελτιώσεις στην εφαρμογή της κάμερας.

H κύρια προσθήκη στην εφαρμογή της κάμερας στην έκδοση 4.2 φέρνει μια 360 μοιρών πανόραμα δυνατότητα. Η Google αποκαλεί τη λειτουργία “photo sphere” και οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν απλώς τη λειτουργία και στη συνέχεια να περιστρέψουν σε κύκλο το τηλέφωνό τους. Το χαρακτηριστικό λειτουργεί τόσο οριζόντια όσο και κάθετα, με τους επί της οθόνης οδηγούς να διασφαλίζουν ότι οι χρήστες συλλάβαν μια σταθερή και συνεχή εικόνα. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές υλοποιήσεις πανόραμα, η “photo sphere” δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να συλλάβουν τις πληροφορίες σε δύο άξονες, με αποτέλεσμα σε μια σφαιρική εικόνα που δίνει το χαρακτηριστικό όνομα.

Η νέα έκδοση ενσωματώνει επίσης ένα βελτιωμένο πληκτρολόγιο που υλοποιεί Gesture Typing, ένα σαν το Swype  χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να σύρουν το δάχτυλό τους από γράμμα σε γράμμα για να εισάγουν μια λέξη. Το πληκτρολόγιο προβλέπει τις λέξεις, επιτρέποντας στους χρήστες να ολοκληρώσουν ολόκληρες φράσεις με τις προτεινόμενες λέξεις. Η Google ισχυρίζεται, επίσης, ότι έχει ενημερώσει τα λεξικά της, προκειμένου να γίνουν πιο ακριβεί και επίκαιρα. Επίσης, υπάρχουν βελτιώσεις στην δυνατότητα πληκτρολόγησης με τη φωνή, η οποία όπως υποστηρίζει η Google λειτουργεί καλύτερα από ό, τι πριν. Η δυνατότητα πληκτρολόγησης με την φωνή λειτουργεί και χωρίς σύνδεση.

Τα Android tablets τώρα θα διαθέτουν επίσης τη δυνατότητα για πολλαπλούς λογαριασμούς χρηστών. Αυτές θα επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν τη δική τους αρχική οθόνη, φόντο, widgets, εφαρμογές και παιχνίδια. Η Google ισχυρίζεται επίσης ότι η εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών χρηστών θα είναι γρήγορη και απλή, καθώς βασίζεται σε στον multitasking πυρήνα δυνατοτήτων του Android.

Άλλα χαρακτηριστικά που έχουν ανακοινωθεί στην νέα έκδοση περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να μοιράζεται ασύρματα η οθόνη των συσκευών Android, καθώς και νέες δυνατότητες διασύνδεσης για τις κοινοποιήσεις. Η νέα έκδοση  φέρνει επίσης ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Daydream, επιτρέποντας τις συσκευές να εμφανίσουν άλμπουμ φωτογραφιών, ειδήσεις και περισσότερες πληροφορίες όταν είναι σε κάποια βάση ή σε αδράνεια.

Η νέα έκδοση θα κυκλοφορήσει με το Nexus 4, Nexus 10 και νέο Nexus 7 όταν διατεθούν οι συσκευές. Πιθανώς θα την δούμε και σε άλλες συσκευές Nexus στο εγγύς μέλλον, αν και η Google δεν έχει ακόμα ανακοινώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Σχολιασμός στο forum

Πηγή : electronista.com

Keywords
Τυχαία Θέματα