Λογισμικό αφαιρεί ανθρώπους από HD βίντεο

09:14 14/3/2013 - Πηγή: TechFan

Οι ερευνητές στο Ινστιτούτο Max Planck Institute for Informatics (MPII) έχουν αναπτύξει ένα λογισμικό inpainting βίντεο που μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά ανθρώπους ή αντικείμενα από υλικό υψηλής ευκρίνειας. Το Inpainting είναι η διαδικασία της ανοικοδόμησης των τμημάτων εικόνων και βίντεο που έχουν χαθεί ή αλλοιωθεί. Όταν άτομα ή αντικείμενα απομακρυνθούν ψηφιακά από μια εικόνα, θα αφήσουν ένα κενό χώρο στο παρασκήνιο. Το Inpainting γεμίζει τον κενό χώρο με τμήματα της εικόνας ή βίντεο με το ίδιο φόντο. Το λογισμικό

αναλύει κάθε καρέ βίντεο και προσδιορίζει τα εικονοστοιχεία που πρέπει να αφαιρεθούν. Καθορίζει, επίσης, τα εικονοστοιχεία που θα πρέπει να αντικαταστήσει από τη ζώνη της αφαίρεσης.

Το λογισμικό αναπτύχθηκε από την Graphics, Vision και Video ερευνητική ομάδα του MPII, με επικεφαλής τους Dr. Christian Theobalt και Jan Kautz, καθηγητές Visual Computing στο University College του Λονδίνου. Πρόκειται για μια μεγάλη βελτίωση στη μέθοδο inpainting που προηγουμένως δούλευε μόνο σε χαμηλή ανάλυση βίντεο, με τα αποτελέσματα σε βίντεο υψηλής ευκρίνειας να είναι φτωχά. Το νέο λογισμικό δημιουργεί ακόμη κάποια αντικείμενα, αλλά είναι σχεδόν ανεπαίσθητα στο ανεκπαίδευτο μάτια.

Το λογισμικό λειτουργεί καλύτερα σε βίντεο με στατικό φόντο. Παρόμοια τεχνική είχε χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσει ανθρώπους από το Street View της Google για τις ανησυχίες της ιδιωτικής ζωής.

Πηγή : gizmag.com

Keywords
Τυχαία Θέματα