Η Κίνα κατασκευάζει τον γρηγορότερο υπερυπολογιστή

11:44 9/6/2013 - Πηγή: TechFan

Ο Tianhe-2 υπερυπολογιστής της Κίνας είναι καθ οδόν για να την κάνει την πιο προηγμένη τεχνολογικά χώρα στον κόσμο, τουλάχιστον στο τμήμα της δημιουργίας υπερυπολογιστών.

Ο Jack Dongarra, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Tennessee, επιβεβαίωσε ότι ο υπολογιστής λειτουργεί με περίπου 30,7 petraflops ανά δευτερόλεπτο. Μπορεί να ακούγεται σαν κάτι από το Back to the Future, αλλά ο νέος υπερυπολογιστής της Κίνας υπερνικά

τον γρηγορότερο υπολογιστή των ΗΠΑ. Ο Titan, ο τρέχων πρωταθλητής υπερυπολογιστών των ΗΠΑ, φτάνει τα 17,6 petraflops.

Ο Tianhe-2 δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί επίσημα, αλλά ευρέως πιστεύεται ότι θα μπει την εξαμηνιαία Top 500 λίστα υπερυπολογιστών που αναμένεται να βγει το επόμενο Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης υπερυπολογιστών. Η Κίνα δεν έχει βρεθεί στην κορυφή της λίστας από το 2010 και τον Tianhe-1. Οι ΗΠΑ βρέθηκαν στην κορυφή το Νοέμβριο του περασμένου έτους μετά την πτώση τους των 3 τελευταίων τριών χρόνων.

Ο υπερυπολογιστής αναμένεται να αρχίσει να εργάζεται για προσομοιώσεις δοκιμών αεροπλάνων και λειτουργίες ασφαλείας της κυβέρνησης στο κινεζικό εθνικό Supercomputer κέντρο στο Guangzhou από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Πηγή : geeky-gadgets.com

Keywords
Τυχαία Θέματα