Καθημερινό “check-in” για το Xbox One – χωρίς χρέωση τα μεταχειρισμένα games της Microsoft

17:29 8/6/2013 - Πηγή: TechFan

Η Microsoft έδωσε – εν μέρει – τέλος στα σενάρια περί χρέωσης των μεταχειρισμένων παιχνιδιών τού Xbox One και αυτών της απαίτησης διαρκούς σύνδεσης στο Internet, μέσω ανακοίνωσής της που εξέδωσε.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, δεν θα χρεώνει κάποιο αντίτιμο σε μεταπωλητές, εκδότες ή καταναλωτές για τα μεταχειρισμένα παιχνίδια δικής της παραγωγής, αφήνοντας

έτσι ένα “παράθυρο” για τρίτες εταιρείες.

Όσον αφορά στη διαρκή σύνδεση στο Internet, επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για περιοδική ανάγκη επικοινωνίας τής κονσόλας με τους servers της εταιρείας, η οποία ορίζεται σε 24ωρη βάση.

Οι ελάχιστες προδιαγραφές τής ταχύτητας σύνδεσης σύμφωνα με την εταιρεία είναι 1,5Mbps και κατά την επικοινωνία με τους servers θα ελέγχεται εάν εγκαταστάθηκε κάποιο νέο παιχνίδι, εάν δόθηκε κάποιο ήδη εγκατεστημένο σε τρίτο και εάν το υλικό που βρίσκεται στο Xbox one είναι γνήσιο ή όχι.

Επίσης, θα γίνεται έλεγχος για το αν υπάρχουν ενημερώσεις για το ίδιο το σύστημα, κάποια από τις εφαρμογές του ή για εγκατεστημένα games.

Από τη Microsoft σημειώνουν επίσης πως εάν κάποιο παιχνίδι είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί επωφελούμενο υπηρεσίες cloud μπορεί να απαιτείται διαρκής σύνδεση.

Διευκρινήσεις σχετικά με εξαιρέσεις για περιοχές με αδυναμία καθημερινής σύνδεσης και περιορισμένη διαθεσιμότητα δεν δόθηκαν.

Όσον αφορά στις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν για πιθανό κίνδυνο παραβίασης της ιδιωτικότητας των κατόχων σχετικά με τη λειτουργία τού νέου Kinect, το οποίο μένει μονίμως σε κατάσταση αναμονής για να θέτει σε λειτουργία την κονσόλα μέσω φωνητικής εντολής, η Microsoft εμφανίστηκε καθησυχαστική.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα μπορεί να απενεργοποιηθεί, ενώ από την εταιρεία διαβεβαίωσαν πως μια σειρά από ρυθμίσεις ασφαλείας και ιδιωτικότητας θα είναι διαθέσιμες από την αρχική ενεργοποίηση της συσκευής.

Πηγή: e-pcmag

Keywords
Τυχαία Θέματα