Η Qualcomm επιδεικνύει την Mirasol οθόνη με 2560×1440 ανάλυση

18:39 22/5/2013 - Πηγή: TechFan

Η Qualcomm έχει δείξει ότι εξακολουθεί να εργάζεται πάνω στις οθόνες Mirasol, επιδεικνύοντας μια πρωτότυπη οθόνη στηνSID Display Week στο Βανκούβερ του Καναδά. Η 5,1 ιντσών οθόνη είχε ανάλυση 2560×1440, δίνοντας της μια πυκνότητα pixel των 577 pixels ανά ίντσα, και συνοδεύεται από μια 1,5 ιντσών οθόνη που χρησιμοποιείται σε ένα SmartWatch.

Η τεχνολογία Mirasol είναι μια αντανακλαστική οθόνη που βασίζεται στο φως του περιβάλλοντος αντί ενός οπίσθιου φωτισμού. Ενώ οι οθόνες Mirasol διαθέτουν συνήθως

τη φωτεινότητα των LCD και OLED οθονών, χρειάζονται το ένα έκτο της ενέργειας, ενώ είναι μια πάντα ανοιχτή οθόνη, καθιστώντας τη ιδανική για φορητές συσκευές, όπου η ενέργεια είναι πολύ σημαντική, ή σε e-book readers για αντικατάσταση της e-paper τεχνολογίας.

Αν και οι οθόνες επιδεικνύονται, η Qualcomm εξακολουθεί να εργάζεται πάνω σε αυτή τη τεχνολογία, σύμφωνα με το Engadget. Η τεχνολογία αναμένεται να υποβληθεί σε έρευνα και ανάπτυξη για μερικά ακόμη χρόνια και θα πρέπει να μειωθεί το κόστος της καθώς είναι δαπανηρή η διαδικασία παραγωγής.

Πηγή : engadget.com

Keywords
Τυχαία Θέματα