Το ασανσέρ του χρέους και η ΑΠΑΙΤΗΣΗ για διαφάνεια

Διέλυσαν μία πετυχημένη ομάδα και το χρέος… αυξήθηκε! Ο κόσμος απαιτεί διαφάνεια. Δεν αρκεί το νούμερο του χρέους αλλά ΚΥΡΙΩΣ το σε ποιους χρωστάει ο Παναθηναϊκός... Ένα πανομοιότυπο πρότυπο, μία μικρογραφία της «Τρόικας» που «ξεζουμίζει» τους πολίτες της χώρας εφαρμόζει στον Παναθηναϊκό η «Τρόικα Αλαφούζου – Παναγόπουλου – Στάμου».

Μία ολόκληρη ομάδα αποδομήθηκε με άκομψο και προσβλητικό (τόσο προς την ιστορία του Συλλόγου όσο και προς τους παίκτες που αποχώρησαν) τρόπο. Αυτό -υποτίθεται- συνέβη
για οικονομικούς λόγους. Υποτίθεται πως διαλύθηκε μία πετυχημένη ομάδα γιατί η ΠΑΕ δεν μπορούσε να σηκώσει τα συμβόλαια των αστέρων του νταμπλ.

Μόλις τον Δεκέμβρη, ο Γιάννης Αλαφούζος επιβεβαίωνε πως το νούμερο του χρέους ήταν το ποσό που ανέφερε και το Ενημερωτικό Δελτίο της ΑΜΚ, δηλαδή 28 εκατ. ευρώ.

Ποτέ κανείς δεν έμαθε από πού προκύπτει αυτό το χρέος. Αναλυτικά δηλαδή, πόσα και πού χρωστάει η ΠΑΕ.

Το μόνο που αρκέστηκε να πει ο Γιάννης Αλαφούζος στην τότε Γ.Σ. στον Τάφο του Ινδού είναι πως το χρέος είναι 28 εκατ. ευρώ και πως δημιουργήθηκε τα τελευταία 2-3 χρόνια με ευθύνη του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Υποτίθεται πως ο λόγος που η «Τρόικα του Παναθηναϊκού» λειτουργεί με τρόπο «ταπεινό» και πως βιαίως ψαλιδίζει όποιο νούμερο της φαίνεται υψηλό είναι για να μειωθεί το χρέος. Για να μπορέσει να ανασάνει σε λίγα χρόνια ο Παναθηναϊκός. Αυτό δεν είπε άλλωστε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Χρήστος Παναγόπουλος, την ημέρα που προέβλεψε πως θα σταματήσει να πρωταγωνιστεί η ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη;

Ξαφνικά, από τη μία μέρα στην άλλη μαθαίνουμε σήμερα (22/4 2013) πως το χρέος του Παναθηναϊκού είναι 47 εκατομμύρια!!!

«Με τη διαφοροποίηση στην τιμή της μετοχής εκτιμάται ότι το χρέος του Παναθηναϊκού θα μειωθεί από τα 47 στα 40 εκατομμύρια ευρώ», γράφουν στο ρεπορτάζ τους ιστοσελίδες.

Τρεις πιθανότητες υπάρχουν:
α) το χρέος αυξήθηκε κατά 19 εκατ. ευρώ (!!!)
β) δεν ήξερε τον Δεκέμβρη του '12 ο πρόεδρος της ΠΑΕ πόσα χρωστάει η ομάδα
γ) κατά λάθος αναφέρθηκε σήμερα αυτό το νούμερο και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα!

Το ζητούμενο, όμως, είναι ένα... Ο Γιάννης Αλαφούζος εισήλθε στον κόσμο του Παναθηναϊκού υποσχόμενος διαφάνεια. Αρκετοί τον πίστεψαν. Ο ίδιος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τους αποδείξει πως κακώς τον πίστεψαν. Το αν θα τους δικαιώσει, έστω και τελευταία στιγμή, δεν το γνωρίζουμε. Τα σημάδια πάντως δεν είναι ενθαρρυντικά...

Διαφάνεια σε τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως το οικονομικό, σημαίνει ένα και μόνο πράγμα:

Ορίστε κύριοι, το χρέος μας είναι τόσα εκατομμύρια ευρώ. Χρωστάμε αυτό το ποσό στον χ ποδοσφαιριστή, αυτό το ποσό στον ψ μάνατζερ, αυτό το ποσό στον κηπουρό της Παιανίας κλπ.

Διαφάνεια θα πει μία ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ λίστα του χρέους... σε «πενηνταράκια».

Αλλιώς δικαίως ο κόσμος του συλλόγου αισθάνεται προδομένος, αλλιώς δικαίως ο κόσμος του συλλόγου αισθάνεται πως τον κοροϊδεύουν καθημερινώς, αλλιώς δικαίως επικρατεί δυσπιστία για ό,τι ακούγεται, γράφεται ή ανακοινώνεται με επίσημο ή ανεπίσημο τρόπο.

Ο επενδυτής «φάντασμα»

Η δήλωση της κυρίας Μπαλωμένου πως υπάρχει υποψήφιος επενδυτής, ο οποίος σκοπεύει να βάλει ένα ποσό στην ΑΜΚ, αλλά το όνομα του παραμένει... κρυφό μυστικό, φωτίζει το πώς αντιλαμβάνονται την έννοια διαφάνεια στον Παναθηναϊκό.
Keywords
Τυχαία Θέματα