ΑΜΚ 15 εκατομμυρίων - μπάτζετ 10 εκατομμυρίων

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην οποία αποφασίστηκε νέα Aύξηση Mετοχικού Kεφαλαίου, ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Μείωση του μπάτζετ της νέας περιόδου...
Έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας, 22/4, η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κατά τη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε από τους μετόχους
η διεξαγωγή νέας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Η νέα ΑΜΚ θα έχει διάρκεια τριών μηνών. Τους δύο πρώτους μήνες θα έχουν δικαίωμα οι παλιοί μέτοχοι να αγοράσουν μετοχές, ενώ για ένα μήνα θα μπορούν να βάλουν χρήματα νέοι ενδιαφερόμενοι. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η κα Μπαλομένου υπάρχει νέος ενδιαφερόμενος, ο οποίος έχει ήδη βάλει χρήματα για την Α.Μ.Κ., χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει!

Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» και πώς θα πείσουν τον κόσμο να συμμετάσχει πιο ενεργά.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η αλλαγή του αριθμού των μελών του Δ.Σ.. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε τα μέλη θα μπορούν να είναι από 9 έως 13. Μάλιστα, αναμένεται να γίνει σύντομα νέα Γ.Σ. ώστε να γίνουν 13 τα μέλη προς τιμή της Θύρας 13, όπως ειπώθηκε.

Αναφορικά με τη Λεωφόρο, ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για την επιστροφή στην ιστορική έδρα της ομάδας. Ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει τα βελτιωτικά έργα και ότι στόχος είναι η αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου κατά 4.000, κάτι το οποίο είναι εφικτό σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει ο Παναθηναϊκός για πάντα στη Λεωφόρο.

Σχετικά με το μπάτζετ της επόμενης περιόδου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ έκανε αναφορά αρχικά στη φετινή περίοδο, σημειώνοντας πως το μπάτζετ της ομάδας ήταν 28 εκατομμύρια ευρώ (18 για το ποδοσφαιρικό τμήμα και 10 για λειτουργικά έξοδα), ενώ αναμένεται για τη σαιζόν 2013-14 να πέσει στα 10 εκατομμύρια ευρώ (5 για το αγωνιστικό κομμάτι και άλλα τόσα για τα λειτουργικά έξοδα).

Γγια το θέμα της ΓΗΠΕΛ ειπε τα εξης: «Μετά από επαφές που έχω κάνει δεν υπάρχει κίνδυνος να κινηθεί κάποιος εναντίον της ΠΑΕ. Αν παρεμπιπτόντως βρεθεί κάποιος και το κάνει τότε έχω δεσμευθεί ότι θα καταθέσω εγώ τα χρήματα που απαιτούνται. Και το λέω αυτό όχι επειδή έχω χρήματα αλλά γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν θα κινηθεί κάποιος εναντίον της ΠΑΕ».

Για το σχεδιασμό της νέας περιόδου είπε ότι στόχος είναι η δημιουργία μιας ομάδας που θα έχει αρκετά παιδιά από τις ακαδημίες του Συλλόγου, αλλά και ξένους ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας που θα θέλουν να αναδειχθούν μέσα από τον Παναθηναϊκό. Δεν κατονόμασε τον Γιάννη Αναστασίου για νέο τεχνικό της ομάδας, παρότι με τα στοιχεία που έδωσε τον «φωτογράφισε», ενώ για τον Νίκο Νταμπίζα και τις έντονες αντιδράσεις από ορισμένους μικρομετόχους ο Αλαφούζος ανέφερε ότι τον πρότεινε ο Γιώργος Καραγκούνης και πως εάν έρθει στον Παναθηναϊκό δεν θα έχει τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ούτε στην πιο απλή περίπτωση δηλαδή δεν μπόρεσε να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν...

O Αλαφούζος ρωτήθηκε από μετόχους για το που έχει δουλέψει ο Γιάννης Αναστασίου και απάντησε ότι «αφού είπαμε να πάμε σε ένα πρόσωπο, ο κ. Αναστασίου έχει εργαστεί στην Κ-20 του Αγιαξ». Παράλληλα, ανέφερε ότι σίγουρα στο τεχνικό τιμ θα είναι ο Γιάννης Βονόρτας και ότι έχουν γίνει επαφές και με άλλους για τη στελέχωση της ομάδας.

Όσον αφορά στον Δημήτρη Σαραβάκο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανέφερε ότι θα έχει συνάντηση μαζί του για να αναλάβει πόστο με αυξημένες αρμοδιότητες στο Τριφύλλι.
Keywords
Τυχαία Θέματα