Τι ανέλαβε τελικά ο Τζίγγερ κλείνοντας την πόρτα;

Τελικά αν υπάρξουν προσφυγές - αγωγές από Βωβό ή Δήμο Αθηναίων ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα;
Τρεις ειδήσεις σε δύο ημέρες που μοιάζουν ανεξάρτητες μεταξύ τους, όμως κατά κάποιον τρόπο «κουμπώνουν» και συμπληρώνουν το παζλ της πιθανής κατεδάφισης της Λεωφόρου και της ανέγερσης των λειψών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη και του εμπορικού κέντρου του Μπάμπη Βωβού.

1) Βγήκαν τα έγγραφα της μεταβίβασης, στα οποία δεν αναγράφεται καμία ανάληψη ευθυνών
από των Τζίγγερ σε πιθανές αγωγές τρίτων.
2) Υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει κατεδάφιση της Λεωφόρου, χτίσιμο (κουτσουρεμένων) εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη και του εμπορικού κέντρου του Βωβού, .
3) Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να μετακομίσει στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στα μέσα της εφετινής σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο βρίσκεται ζημιωμένος καθώς οι άνθρωποι του ΥΠΕΚΑ υπέγραψαν το Προεδρικό Διάταγμα, χωρίς να προχωρήσουν σε ό,τι είχαν συμφωνήσει με τον Ερασιτέχνη. Δηλαδή, πρώτα να τους ενημερώσουν και στη συνέχεια να υπογραφεί νέα σύμβαση με το Δήμο, ώστε να εξασφαλίζεται πως δεν θα γκρεμιστεί το ιστορικό γήπεδο εάν πρώτα δεν ανεγερθεί νέο ποδοσφαιρικό στον Βοτανικό.

Αυτό είχε ως συνέπεια την άμεση αντίδραση του Ερασιτέχνη, που θα επιχειρήσει να μπλοκάρει μέσω ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα. Τι συμβαίνει στην περίπτωση που τα καταφέρει;

Εξυπακούεται πως ο κάθε εμπλεκόμενος θα κοιτάξει το προσωπικό συμφέρον του.

Οπότε τι γίνεται στην περίπτωση που προσφύγει κατά της ΠΑΕ και της ΓΗΠΕΛ ο Δήμος Αθηναίων και ο Βωβός;

Στα έγγραφα της μεταβίβασης των μετοχών του Τζίγγερ προς την Παναθηναϊκή Συμμαχία δεν αναγράφεται κάποια ανάληψη ευθύνης από τον πρώτο. Αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι εάν έχει ισχύ το προσύμφωνο που είχαν υπογράψει Βαρδινογιάννης και Αλαφούζος πριν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. Τι έγραφε εκεί;

«Ενόψει της εν λόγω μεταβίβασης των μετοχών, ο τρίτος συμβαλλόμενος Ιωάννης Βαρδινογιάννης θα εγγυηθεί την ικανοποίηση οιασδήποτε τυχόν απαίτησης προκύψει κατά της ΓΗΠΕΛ ΑΕ η αιτία της οποίας αφορά στην ανέγερση του νέου γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού και ανάγεται στο χρονικό διάστημα μέχρι την 06.09.2011».
Με λίγα λόγια:
α) Δεν αναλαμβάνει ευθύνες της ΠΑΕ, αλλά μόνο της ΓΗΠΕΛ (εγγυήτρια της οποίας είναι η ΠΑΕ).
β) Αναλαμβάνει ευθύνες μόνο σε ό,τι αφορά στην ανέγερση νέου γηπέδου. Για το εμπορικό, ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτα…
γ) Οι εγγυήσεις του Τζίγγερ αφορούν ημερομηνίες προγενέστερες της 6ης Σεπτεμβρίου 2011, δηλαδή της ημέρας που είχε παρκάρει τις μετοχές του.

Συνεπώς αν «σκάσει» σήμερα-αύριο κάποια αγωγή, αυτή δεν αγγίζει τον Τζίγγερ, αφού είναι καλυμμένος από παντού.

Πώς αντιμετωπίζονται τα παραπάνω;

Πρώτον, έστω και προφορικά, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει τονίσει πως θα πάρει πάνω του οποιαδήποτε πιθανή υποχρέωση της ΠΑΕ δεν αναλάβει ο Τζίγγερ, σχετική με τη διπλή ανάπλαση. Δεύτερον, ανά πάσα στιγμή μπορεί να ασκήσει αγωγή και ο Παναθηναϊκός κατά του Δήμου
Keywords
Τυχαία Θέματα