Λεπτές «χειρουργικές» επεμβάσεις...

ΕΜΠΟΛΕΜΥ ΖΩΝΗ: Αλλοίωση βαθμολογίας από τις δύο πρώτες αγωνιστικές κι έχουμε δρόμο μπροστά μας...
Στο ένα χέρι το νυστέρι, στο άλλο το βαμβάκι... Το «ερυθρόλευκο σύστημα» της ΚΕΔ, της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ χειρουργεί κάθε αγωνιστική τον Παναθηναϊκό και ωθεί την κοινή γνώμη στην απαξίωση του πρωταθλήματος.Με αφορμή τις δηλώσεις του Γιώργου Παράσχου, του οποίου το μέλλον στον Λεβαδειακό φαντάζει δυσοίωνο μετά από
αυτές, θα επιχειρήσουμε να εξετάσουμε πώς αλλοιώθηκε το πρωτάθλημα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Super League, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει 2 βαθμούς (με μία νίκη και μία ισοπαλία) και ο Ολυμπιακός 6.

Αρχικά και μόνον που ξεκίνησαν οι «πράσινοι» με -2 θεωρείται μέγα σκάνδαλο, αφού, πρώτον, υπάρχουν μαρτυρίες πως τα επεισόδια στο περυσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν προσχεδιασμένα, και δεύτερον επειδή καμία άλλη ομάδα, ακόμα και για μεγαλύτερη έκτασης έκτροπα, δεν έχει τιμωρηθεί τόσο σκληρά.

Την πρώτη αγωνιστική, το Τριφύλλι αγωνίστηκε στη Λιβαδειά εναντίον της τοπικής ομάδας. Ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης ήθελε εμφανώς να εκνευρίσει τους παίχτες μας και να μετατρέψει το παιχνίδι σε ντέρμπι. Τί δεν περιελάμβανε το show του διαιτητή! Κίτρινη στον Αντώνη Πετρόπουλο γιατί απλά έσπρωξε σε διεκδίκηση, ανάποδα φάουλ έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού (ιδίως στον Ιμπραΐμ Σισοκό και τον Πετρόπουλο), ανακοπή επιθέσεων με ανύπαρκτα οφσάιντ, κίτρινη στον Γιούρκα Σεϊταρίδη για ένα απλό φάουλ στο ύψος της σέντρας, σκληρά φάουλ αντιπάλων μας που αφήνονταν από το διαιτητή επιτρέποντας το αντιαθλητικό παιχνίδι των γηπεδούχων, χέρι του Γιώργου Ζησόπουλου στο 77' που δε σφυρίχτηκε καν (ούτε φάουλ, ούτε κίτρινη), διεκδίκηση στην άμυνα του Παναθηναϊκού με τη μπάλα να είναι καθαρά άουτ και να δίδεται κόρνερ υπέρ του Λεβαδειακού στο 82', κόρνερ κερδισμένο από τον Κώστα Μπαρμπαρούση που δόθηκε άουτ στις καθυστερήσεις και πολλές άλλες παρόμοιες χειρουργικά εκτελεσμένες φάσεις εις βάρος του Τριφυλλιού, που αλλάζουν τη ροή του αγώνα και δείχνουν τις προθέσεις του διαιτητικού τρίο.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης στη Βέροια αφού ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Ηλία Ιωάννου για τους γηπεδούχους με το σκορ στο 0-0, ενώ ενστάσεις διατυπώθηκαν και για τον μη καταλογισμό επιθετικού φάουλ στο πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων. Παράλληλα, οι κάρτες έμεναν στο τσεπάκι του διαιτητή Βοσκάκη, ο οποίος έκλεισε τα μάτια σε απευθείας κόκκινη στον Αριέλ Ιμπαγάσα και σε αρκετές περιπτώσεις κίτρινης κάρτας, με πιο χαρακτηριστική στον Γιάννη Μανιάτη για αντιαθλητικό φάουλ.

Για τη δεύτερη αγωνιστική έχουν ήδη ειπωθεί και γραφτεί πολλά. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος, διαιτητής που το όνομά του βρίσκεται στη δικογραφία των στημένων αγώνων ( εδώ) κατάφερε κι εξόργισε ακόμα και πολύ ήπιες θύρες που κατηφόρισαν προς τα κάγκελα με άγριες διαθέσεις βλέποντας την απροκάλυπτη σφαγή. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για δύο πέναλτι σε Σισοκό και Πετρόπουλο, ενώ οι προκλητικές καθυστερήσεις από τους αντιπάλους επετράπησαν
Keywords
Τυχαία Θέματα