Τα «γκολ» και τα «φάουλ» του Γιάννη Αλαφούζου

Μία δεύτερη ανάγνωση των πλάνων του Σωματείου σωτηρίας του Παναθηναϊκού. Τα θετικά και τα αρνητικά...
Η αρχική κρυάδα από τις πρώτες ανακοινώσεις του Γιάννη Αλαφούζου για το Σωματείο πέρασε. Βλέποντας όσο πιο σφαιρικά μπορούμε τα πράγματα διακρίνουμε, σε πρώτη φάση, πως υπάρχουν αρκετά θετικά μηνύματα, αλλά και πολλά ανησυχητικά. Ο ισχυρός άνδρας των media πέτυχε μερικά όμορφα γκολ,
έκανε όμως και φάουλ, μερικά εκ των οποίων αντιαθλητικά, που σηκώνουν κόκκινη κάρτα.

Τα «γκολ» που έβαλε ο Γιάννης Αλαφούζος:

- Πρώτα απ’ όλα η δέσμευσή του για τη ΓΗΠΕΛ και τις συμβάσεις του Βοτανικού. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αρνείται πεισματικά να υπογράψει πως αναλαμβάνει ΟΛΕΣ τις πιθανές ευθύνες του Παναθηναϊκού (όχι της ΓΗΠΕΛ) που απορρέουν από τη Διπλή Ανάπλαση. Αν ο Αλαφούζος έχει βρει τη φόρμουλα να τον πείσει μόνο ως θετικό μπορούμε να το δούμε. Ωστόσο, μέχρι στιγμής έχουμε την δέσμεση Τζίγγερ. Όχι την υπογραφή του! Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν έχει τιμήσει τον προφορικό του λόγο.

- Το πλάνο του Αλαφούζου εγγυάται μία νέα εποχή χωρίς Βαρδινογιάννη. Το να ξεπαρκάρει το 54,7% ο Τζίγγερ και να αποχωρήσει στην πράξη και όχι στα λόγια, είναι ο μονόδρομος για ένα καλύτερο μέλλον. Για να προχωρήσει ένα μοντέλο λαϊκής βάσης υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Η παρουσία έστω και με 0,1% του νυν μεγαλομετόχου στην ομάδα είναι ένα επιπλέον αγκάθι, καθώς δεν είναι αγαπητός σχεδόν σε κανέναν.

- Η σωτηρία του Παναθηναϊκού από τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Σύμφωνα με τον ισχυρό μιντιάρχη, το ποσό των 4,2 ευρώ που απαιτούνται για να μην γραφτεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του Τριφυλλιού, θα καλυφθεί από το Σωματείο.

Τα «φάουλ» που διακρίνουμε σε πρώτη φάση:

- Το αρχικό δελτίο Τύπου ήταν προχειρογραμμένο, με ανακρίβειες και λάθη παιδικά. Σημαντικότερο από αυτά; Δεν είναι δυνατόν να εκδίδεις δελτίο Τύπου για μία ομάδα και να μην γνωρίζεις το όνομά της! Όμιλος Αθηνών ο Παναθηναϊκός ονομαζόταν πριν 104 χρόνια!

- Τα ονόματα που παρουσιάζονται ως ιδρυτικά στελέχη του Σωματείου είναι στην πλειοψηφία τους φίλα προσκείμενα στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Διατυμπανίζει στις συνεντεύξεις του ο Γιάννης Αλαφούζος πως η ΕΠΟ βάζει εμπόδια. Ο «ερυθρόλευκος» ρόλος της Ομοσπονδίας είναι γνωστός εδώ και πολλά χρόνια. Με ποιον τρόπο σκοπεύει να πολεμήσει το παρασκήνιο; Με τον Καμάρα στη θέση του Προέδρου.

Ανάμεσα στους φιλικούς προς τους Βαρδινογιάννηδες, βρίσκονται ακόμα και πρόσωπα που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον Παναθηναϊκό. Ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς είναι αυτός που είχε πάρει την περιβόητη συνέντευξη από τη Δέσποινα Παπαδοπούλου. Τη συνέντευξη που μόνο τυχαίες δεν ήταν οι ερωτήσεις που της έγιναν και μόνο τυχαία δεν ήταν τα ψεύδη (αποδεδειγμένα) που απάντησε για τους «πράσινους» επί Χούντας. Συμπτωματικά η συνέντευξη δόθηκε στα στούντιο του MEGA, συμφερόντων Βαρδινογιάννη.

Για τον Γιώργο Καμίνη τι να γράψο
Keywords
Τυχαία Θέματα