Green-ιάρης: Η ανυπαρξία οράματος οδηγεί σε αποτυχία του εγχειρήματος

Σωτηρία; Ναι! Αλλά από ποιον και από τι ακριβώς;Εντάξει παίρνει... σάρκα και οστά το σχέδιο Γιάννη Αλαφούζου, όπως γράφει σύσσωμος ο «αντικειμενικός» και μη Τύπος. Συμπλέουν όλες μαζί οι εφημερίδες. Η Sportday συμφερόντων Αλαφούζου, η Goal συμφερόντων Μπόμπολα ακόμη και το Derby που στέκεται πάντα δίπλα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και η «Πράσινη» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου...
Στάση αναμονής τηρούν όλοι όσοι ήταν απέναντι στην
οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ολοι όσοι αγαπούν τον Παναθηναϊκό και περιμένουν απαντήσεις ουσίας στα φλέγοντα ερωτήματα για το άμεσο μέλλον του Συλλόγου.
Για το θέμα του γηπέδου, ο άνθρωπος που ηγείται της προσπάθειας σωτηρίας του Παναθηναϊκού, δήλωσε φόρα παρτίδα την ημέρα που ανακοίνωνε τα ονόματα του ΣΦΠ (απορίας άξιο πως τους ξέφυγε κι ένα όμικρον στην αρχή του Σωματείου Φίλων Παναθηναϊκού) ότι «δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα της Διπλής Ανάπλασης και δεν έχω ιδέα. Δεν κατάλαβα το πρόβλημα που υπάρχει». Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο Τζίγγερ αναλαμβάνει τη ΓΗΠΕΛ, ενώ στη συνέντευξή του στην ΕΡΑ Σπορ μια ημέρα αργότερα άφησε να εννοηθεί ότι θα αναλάβει και όποιες ευθύνες ενδέχεται να προκύψουν από αγωγές προς την ΠΑΕ και όχι προς τη ΓΗΠΕΛ. Το μυστικό της επιτυχίας οποιουδήποτε ανάλογου εγχειρήματος βρίσκεται στο όραμα. Και καλώς ή κακώς, όταν μαζεύονται δέκα καραβοκύρηδες και ζητούν... ελεημοσύνη από τον κόσμο, δεν προσφέρουν κανένα όραμα.
Βέβαια με αυτά και με αυτά ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο παρελθόν. Επιστρέφει στη γερασμένη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας», επιστρέφει στις ημέρες όπου η κατασκευή νέου γηπέδου ήταν όνειρο απατηλό.
Στο οικονομικό κομμάτι τώρα. Οι προθεσμίες της UEFA έχουν περάσει, αλλά ξαφνικά βρέθηκαν λέει, τα χρήματα που απαιτούνται για να πάρει ο Παναθηναϊκός την άδεια. Πόσα είναι αυτά τα χρήματα; Κοντά στα τέσσερα εκατ. ευρώ! Για τέτοιο υπέρογκο ποσό μιλάμε...
Απλά να θυμίσουμε ότι προτού διαλυθεί το διοικητικό συμβούλιο από τις πραξικοματικές παραιτήσεις των μελών που είχαν διοριστεί από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, μόνο ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Αδαμάντιος Πολέμης είχαν υποσχεθεί ένα ποσό κοντά στα τρία εκατ. ευρώ...
Εδώ που φτάσαμε λοιπόν, ακόμη και τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ αποτελούν μια ανάσα. Βέβαια μέχρι τον Ιούνιο θα χρειαστούν ακόμη 15. Και μετά θα πρέπει να συζητήσουμε τι Παναθηναϊκό θέλουμε να δούμε την επόμενη χρονιά.
Θέλουμε έναν Παναθηναϊκό ικανό να διεκδικήσει την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ; Σίγουρα, ωστόσο για να αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Νάπολι, η Βαλένθια, η Αρσεναλ, η Τότεναμ μάλλον χρειάζονται πολλά χρήματα περισσότερα απ’ όσα μπορούν να συγκεντρωθούν.
Θέλουμε έναν Παναθηναϊκό ικανό να διεκδικήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας, ώστε να μπει απ’ ευθείας στους ομίλους; Φυσικά, ωστόσο ακόμη και για αυτό το σενάριο θα χρειαστούν χρήματα, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή μια ντουζίνα ποδοσφαιριστών μένουν ελεύθεροι.
Θέλουμε έναν Παναθηναϊκό που θα στηρίζεται και στα ταλέντα που αναδεικνύει; Σαφώς, ωστόσο δεν θα πρέπει να μπορεί να κρατάει παίκτες σαν τον
Keywords
Τυχαία Θέματα