Στον δρόμο των δανείων που χάραξε ο Βαρδινογιάννης!

Από το 2010 και το δάνειο της... Πειραιώς στο 2012 και το δάνειο που ετοιμάζεται να πάρει ο Αλαφούζος
Το καλοκαίρι του 2010 ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ήταν ακόμη «εγγυητής» της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ηταν η εποχή που η «Γάτα» αποκάλυπτε ότι ο μεγαλομέτοχος του Τριφυλλιού, που ψήφιζε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την προεδρία της Σούπερ Λίγκας, είχε απ’ ευθείας επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του ΟΣΦΠ.


Εχοντας ορίσει μάλιστα πρόεδρο της ΠΑΕ τον πρώην αρχηγό του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλου και αντιπρόεδρο τον Δημήτρη Γόντικα, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις 25 Αυγούστου του 2010 προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση.

Όπως έγραφε και το πανηγυρικό «Derby» εκείνων των ημερών «εγκρίθηκε και το δάνειο που θα πάρει η ΠΑΕ για να καλύψει τις τρέχουσες οικονομικές της δαπάνες, μέχρι να ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ηταν μια τυπική, αλλά σημαντική διαδικασία».

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός, έσπασε και αυτό το ταμπού με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στο τιμόνι. Πήρε δάνειο από την τράπεζα Πειραιώς, της οποίας σημαντικό μερίδιο μετοχών είχε η οικογένειά του, ενώ ο ίδιος είχε διατελέσει μη εκτελεστικός διευθυντής της.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης προχώρησε στη σύναψη δανείου, το οποίο σταμάτησε να πληρώνεται έναν χρόνο αργότερα, όταν ο τότε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ «πάρκαρε» τις μετοχές του.

Σήμερα κι ενώ από το 2010 η ΠΑΕ χρειάζεται ρευστό το οποίο ουδέποτε απέκτησε, ετοιμάζεται για νέες δανειακές συμβάσεις ακολουθώντας τον δρόμο που έδειξε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης…
Keywords
Τυχαία Θέματα