Πέθανε ο «Μάτσο» Καμάτσο

17:26 24/11/2012 - Πηγή: AEK365

Τέσσερις μέρες μετά την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Έκτορ "Μάτσο" Καμάτσο, πέθανε σε ηλικία 50 ετών καθώς οι συγγενείς του αποφάσισαν να τον βγάλουν από την μηχανική υποστήριξη.
Την Τρίτη ο Καμάτσο βρισκόταν στο αυτοκίνητο του μαζί με ένα φίλο του όταν δέχτηκε πυροβολισμούς με αποτέλεσμα μια από τις σφαίρες να τον βρει στο πρόσωπο. Ο φίλος του πέθανε ακαριαία ενώ ο Καμάτσο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κλινικά νεκρός. Η απόπειρα δολοφονίας του συνδέθηκε με το γεγονός πως στο αυτοκίνητο βρέθηκε μεγάλη ποσότητα

κοκαΐνης.
Ο Καμάτσο στην διάρκεια της καριέρας του ανακηρύχθηκε πρωταθλητής στα WBC Super Featherweight, WBC Lightweight και WBO Light Welterweight ενώ μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση είχε μπλεξίματα με τον νόμο καθώς ήταν αναμεμειγμένος σε υποθέσεις ναρκωτικών. Το 2007 κατέληξε στη φυλακή για κλοπή, ενώ το πρόβλημα εθισμού που αντιμετώπιζε δεν αφορούσε μόνο απαγορευμένες ουσίες αλλά και το αλκοόλ.

Γεννήθηκε πριν 50 χρόνια στο Πουέρτο Ρίκο, αλλά μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στην ισπανόφωνη πλευρά του Χάρλεμ. Ασχολήθηκε με την πυγμαχία από πολύ μικρός, υπήρξε επαγγελματίας για σχεδόν 30 χρόνια και αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ δύο ξεχωριστών εποχών του αθλήματος. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του αντιμετώπισε ορισμένα από τα "ιερά τέρατα" του σπορ, όπως ο "Sugar" Ray Leonard, ο Felix Trinidad, ο Oscar De La Hoya και ο Roberto Duran.

Keywords
Τυχαία Θέματα