Ο Ίβκοβιτς, ο Σαλονίκης και η «Ιωαννίδεια μαφία»

Πώς το 1997 ο Ολυμπιακός παραδέχτηκε επίσημα την ύπαρξη σερβικής και «ιωαννίδειας» μαφίας!

«Όλοι έγιναν μάρτυρες ότι το ελληνικό μπάσκετ δεν κινδυνεύει από τη σερβική αλλά από την ιωαννίδεια μαφία».

Με αυτά τα λόγια, στις 3 Μαρτίου 1997 το ΤΑΚ Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε επίσημα, έπειτα από παιχνίδι με την ΑΕΚ, που θεώρησε πως έχει αδικηθεί.

Άθελά
τους οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μαρτύρησαν. Η θολούρα της ήττας τούς ώθησε στο να παραδεχτούν αυτό που φώναζε η μισή φίλαθλη Ελλάδα για τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ξέχασαν οι διοικούντες του ΟΣΦΠ πως με τον προπονητή που χαρακτηρίζουν «μαφιόζο» κατέκτησαν 4 πρωταθλήματα.

Ξέχασε ο Γιώργος Σαλονίκης, αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, ο οποίος υπέγραψε την ανακοίνωση, πως ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε αυτοχαρακτηριστεί ως «καθηγητής της αλητείας» και πως με αυτόν στον πάγκο ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπλεγμένος στην περίεργη υπόθεση των δηλητηριασμένων νερών της ΤΣΣΚΑ το 1995.

Το εντυπωσιακό είναι πως στην ανακοίνωσή τους εκτός από την «ιωαννίδεια» παραδέχονται την ύπαρξη και σερβικής μαφίας! Από αυτήν, ευτυχώς, ξεκαθάρισαν πως δεν κινδυνεύει το ελληνικό μπάσκετ. Πάλι καλά γιατί τότε προπονητής τους ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Την επομένη του αγώνα, ο Φίλιππος Συρίγος ανέλυσε στην Αθλητική Ηχώ:

«Ιδιαίτερα ενδιαφέρων και αποκαλυπτικός αποδεικνύεται ο χαρτοπόλεμος Ολυμπιακού και ΑΕΚ, που ξεκίνησε αμέσως μετά το ντέρμπι του Σαββάτου και συνεχιζόταν μέχρι χτες το βράδυ. Είναι φανερό ότι οι του Ολυμπιακού έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, ενώ οι της ΑΕΚ, λίγο ως πολύ, διασκεδάζουν την κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, παρότι έχει απόλυτο δίκιο για τη διαιτησία των Βορεάδη – Ράλλη, υπέπεσε σε ανεπίτρεπτα ολισθήματα τακτικής, με τις αναφορές του περί Ιωαννιδικής μαφίας και «μαύρων ταμείων» που ακούγεται ότι λειτουργούν στην ΑΕΚ. Και φυσικά έδωσε τη δυνατότητα στην άλλη πλευρά να απαντήσει με τον πιο κατάλληλο τρόπο: «Όταν μιλάει η πολύχρονη και δοκιμασμένη πείρα των διοικούντων του ΤΑΚ – Ολυμπιακός εμείς οι “χθεσινοί” πρέπει να σιωπούμε».

Ώστε λοιπόν ο Ολυμπιακός παραδέχεται για πρώτη φορά, αυτό που λίγο ως πολύ υποστήριζαν οι αντίπαλοί του κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 5 ετών. Ότι δηλαδή υπάρχει Ιωαννιδική μαφία. Και βέβαια θα ήταν αστείο αν υποστήριζε ότι αυτή η μαφία δημιουργήθηκε από τη στιγμή που ο Ιωαννίδης έπαψε να είναι προπονητής του Ολυμπιακού και έπιασε δουλειά στην ΑΕΚ! Αν ο Ιωαννίδης είναι πράγματι μαφιόζος δεν έγινε τους τελευταίους μήνες. Θα ήταν μαφιόζος και στον Ολυμπιακό και ακόμα παλαιότερα, όταν ήταν προπονητής του Άρη.

Άρα, θαυμάσια μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι οι «ερυθρόλευκοι» μιλάνε για πράγματα που πάρα πολύ καλά γνωρίζουν και τα οποία αξιοποίησαν προκειμένου να κατακτήσουν τίτλους του πρόσφατου παρελθόντος. Και μιλάνε, όχι φυσικά επειδή θέλουν έστω και καθυστερημένα να κάνουν την αυτοκριτική τους, αλλά επειδή αυτή η μαφία, που τόσο καιρό λειτουργούσε για λογαριασμό τους τούς έκλεψε μία νίκη και πιθανότ
Keywords
Αναζητήσεις
ολυμπιακος τσσκα 1995, τσσκα νερα
Τυχαία Θέματα