Δημήτρης Διαμαντίδης VS Βασίλη Σπανούλη

Οι ηγέτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο μικροσκόπιο του Greenzone...

Κάποτε συμπαίχτες, πλέον αντίπαλοι, κάποτε ο ένας μοιραζόταν το χρόνο με τον άλλο, τώρα ο ένας κλέβει τις διακρίσεις από τον άλλο.

Και οι δύο είναι οι ηγέτες της ομάδας τους. Είναι οι παίχτες που την κρατάνε από το χέρι και την οδηγούνε σε τίτλους. Συμπτωματικά, το ήθος του καθενός ταιριάζει απόλυτα στο ήθος και την ιστορία
της ομάδας που αγωνίζεται.

Διαμαντίδης και Σπανούλης έκλεισαν δύο χρόνια ξεχωριστής παρουσίας στους δύο «αιώνιους» αντιπάλους. Συνολικά έχουν βρεθεί αντιμέτωποι σε 10 αγώνες και έχει ενδιαφέρον να μελετήσουμε τα στατιστικά τους.

2011-12

Σε σύνολο 8 αγώνων (Κανονική διάρκεια, πλέι οφ, τελικός Κυπέλλου):

Δημήτρης Διαμαντίδης:
113 πόντοι, 23 ριμπάουντ, 16 κλεψίματα, 31 λάθη, 38 ασίστ, 4 τάπες

Βασίλης Σπανούλης:
102 πόντου, 20 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 23 λάθη, 37 ασίστ, 0 τάπες

Σε όλους τους τομείς υπερτερεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης, με εξαίρεση τα λάθη, που έχει 8 περισσότερα από τον γκαρντ του Ολυμπιακού.

2010-11

Σε σύνολο 7 αγώνων (Κανονική διάρκεια, πλέι οφ, τελικός Κυπέλλου)

Δημήτρης Διαμαντίδης:
88 πόντοι, 23 ριμπάουντ, 8 κλεψίματα, 25 λάθη, 20 ασίστ, 1 τάπα

Βασίλης Σπανούλης
63 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα, 13 λάθη, 27 ασίστ, 1 τάπα

Επειδή όμως στο Greenzone θέλουμε να είμαστε πάντα δίκαιοι, πρέπει να σημειώσουμε πως η στατιστική αδικεί τη συγκεκριμένη χρονιά τον άσσο του ΟΣΦΠ γιατί δεν αγωνίστηκε καθόλου, λόγω τραυματισμού, στον τελικό Κυπέλλου.

Αν δεν υπολογίσουμε το παιχνίδι εκείνο, τότε τα στατιστικά του Δημήτρη Διαμαντίδη διαμορφώνονται ως εξής:

66 πόντοι, 21 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα, 21 λάθη, 18 ασίστ, 1 τάπα

Παρατηρούμε πως σε πόντους υπερέχει ελάχιστα ο Διαμαντίδης, ο οποίος έχει περισσότερα από τα διπλάσια κλεψίματα του Σπανούλη. Από την άλλη ο παίχτης των Πειραιωτών έχει αισθητά λιγότερα λάθη και 7 περισσότερες ασίστ.

Συμπέρασμα:

Την πρώτη του χρονιά στον Πειραιά ο Σπανούλης είχε καλύτερα νούμερα συγκριτικά με τον Διαμαντίδη. Αντιθέτως, φέτος, ο ηγέτης του Παναθηναϊκού υπερτερούσε σε όλους τους τομείς του άσσου του Ολυμπιακού, όμως ο τίτλος κατέληξε στον Πειραιά. Άλλη μία τρανή απόδειξη πως το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, που οι προσωπικότητες παίζουν μεν σημαντικό ρόλο, δευτερεύοντα όμως σε σχέση με το σύνολο.

Υ.Γ. Εξυπακούεται πως η σύγκριση αφορά μόνο στα στατιστικά νούμερα. Οποιαδήποτε άλλη σύγκριση ανάμεσα στον καλύτερο καλαθοσφαιριστή της Ευρώπης και σε οποιονδήποτε άλλο είναι απλώς άτοπη.
Keywords
Αναζητήσεις
διαμαντιδης vs σπανουλης γενικα στατιστικά , diamantidis vs spanoulis me noumera
Τυχαία Θέματα