Ο Φερέιρα στόχος της ερυθρόλευκης προπαγάνδας

Κλίμα και διχόνοια στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού ονειρεύονται οι δήθεν «αντικειμενικοί» και τα ερυθρόλευκα παπαγαλάκια
Το Goal επαναφέρει στη ζωή μας τα «πειράματα», ενώ αρχισυντάκτης της γνωστής ερυθρόλευκης SportDay το προχώρησε περισσότερο χρησιμοποιώντας άκρως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς!
Ο αρχισυντάκτης της «SportDay» Μιχάλης Τσόχος δεν χρειαζόταν να περιμένει πολύ.
Μόλις έγινε γνωστή η σύνθεση του Παναθηναϊκού για το ματς στη Λιβαδειά, άρχισε το... παραμύθι: «Μάγκας ή τσαρλατάνος ο Φερέιρα με αυτήν την ενδεκάδα;» ρωτούσε με προσποιητή αγωνία τους αναγνώστες σε Twitter και Facebook.

Πέρυσι λάνσαραν το «παππούς» για τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Βέβαια αν ήταν σε άλλη ομάδα θα ήταν... «σοφός». Ετσι ξεκινάει η προπαγάνδα. Ετσι ξεκινάει ο πόλεμος. Ετσι ξεκινάει η φθορά. Σπέρνοντας ζιζάνια.

Τι κι αν ο Παναθηναϊκός ήταν προ του Πρωτοδικείου πριν από μερικούς μήνες; Τι κι αν δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε οικονομικά μεγέθη την ομάδα στην οποία καταλήγουν τα 14 από τα 16 τελευταία πρωταθλήματα, τα οποία όλως τυχαίως είναι σημαδεμένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου; Φυσικά κουβέντα για το γεγονός ότι ο μεγάλος επενδυτής τσεπώνει κάθε χρόνο 15-20 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω απ' τους υπόλοιπους...

Τον φοβούνται τον Παναθηναϊκό και περισσότερο απ’ όλα φοβούνται τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Αυτόν που δεν έχει λυγίσει παρά τα όσα συμβαίνουν.

Στόχος τους λοιπόν είναι η γκρίνια. Γιατί παίζει ο Βύντρα; Κάνει ή δεν κάνει ο Σπυρόπουλος. Γιατί ο Κατσουράνης; Γιατί ο Τοτσέ κι όχι ο Πετρόπουλος; Ερωτήματα για τα οποία τις απαντήσεις δίνει ΜΟΝΟ ο προπονητής του Τριφυλλιού Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ωστόσο δεν τους κάνουν οι απαντήσεις του. Τις αγνοούν.

Τι κι αν τους λέει ότι η ομάδα πρέπει να δώσει τέσσερα ματς σε 10 μέρες. Δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Τους ενδιαφέρει να συντηρήσουν τη διχόνοια. Τρομάζουν στο ενδεχόμενο κάποια στιγμή ο κόσμος του Παναθηναϊκού να σταθεί σύσσωμος πίσω απ’ την ομάδα, τον προπονητή και τη διοίκηση! Γιατί ξέρουν. Γιατί θυμούνται τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Για αυτό έβαλαν στο στόχαστρό τους τον πορτογάλο «δάσκαλο»! Βλέπουν τι παίκτες φέρνει. Βλέπουν τι «μάτι» έχει. Βλέπουν τι μπορεί να κάνει με μια ομάδα στα όρια της χρεοκοπίας και ξέρουν ότι αν αφεθεί ελεύθερος θα γκρεμίσει τον χάρτινο πύργο του Πειραιά.

Το «Goal», ιδιοκτησίας Γιώργου Μπόμπολα, του συνέταιρου της οικογένειας Βαρδινογιάννη στο Mega Channel και γνωστού μεγαλοκατασκευαστή που μεταξύ άλλων είχε αναλάβει και την ανέγερση του γηπέδου στον Βοτανικό, επαναφέρει ορολογίες που είχαν να χρησιμοποιηθούν από την εποχή του Χενκ Τεν Κάτε. Του προπονητή που πολεμήθηκε όσο λίγοι στον Παναθηναϊκό.

«Η... πειραματική ενδεκάδα και το ρίσκο του Φερέιρα» γράφει στο εξώφυλλό της για την 11άδα του Τριφυλλιού. Και αρχίζει η κουβέντα. Κάνει πειράματα ή όχι; Κάνει ροτέισον ή όχι. Πρέπει να κάνει ή όχι;

Και φυσικά από κανέναν δεν γίνεται κουβ
Keywords
Τυχαία Θέματα