Μέγα σκάνδαλο με παρατηρητές και φύλλα αγώνα

Τι τιμωρίες προβλέπονται για τα συνθήματα κατά κατοίκων Μακεδονίας, του Γιάννη Αλαφούζου και του ποδοσφαιριστή Γεωργέα και τι τελικά επιβλήθηκε...

Συνένοχος για την επαναλαμβανόμενη κωμωδία είναι (και) ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιάννης Μώραλης. Οι θεατές κουράστηκαν από το έργο και πλέον έχει μείνει μόνος του, παρέα με τους λίγους χειροκροτητές του και με όσους αρέσκονται στο να παρακολουθούν ένα πρωτάθλημα που ο νικητής του «ορίζεται» πριν καλά - καλά ξεκινήσει.

Ο
Γιάννης Μώραλης σε συνέντευξή του στο συνδρομητικό δίκτυο του ΟΤΕ, μέρος της οποίας δημοσίευσε και η επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας, προσπαθεί να μαζέψει… τα ασυμμάζευτα, όμως δεν πείθει ούτε τον εαυτό του.

Αποφεύγει να μιλήσει για τα συνεχιζόμενα διαιτητικά αίσχη, πιπιλίζοντας τη δικαιολογία ότι δεν έχει καμία σχέση ο Συνεταιρισμός με τους ρέφερι. Φυσικά και οι πέτρες γνωρίζουν πως Σούπερ Λίγκα, ΚΕΔ και ΕΠΟ είναι τρία συγκοινωνούντα δοχεία που επικοινωνούν άριστα μεταξύ τους και που μοναδικό πλέον λόγο ύπαρξης έχουν να εξυπηρετούν συμφέροντα και να πηγαίνουν δεκαετίες πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εξοντώνουν με χρηματικά πρόστιμα τον Παναθηναϊκό με το... κόλπο των παρατηρητών

Ο Γιάννης Μώραλης παραδέχτηκε πάντως πως η Σούπερ Λίγκα της οποίας προεδρεύει (και σε κάθε ευκαιρία πολεμάει τον Παναθηναϊκό – ευνοεί τον ΟΣΦΠ) είναι υπεύθυνη για τους παρατηρητές των αγώνων. Και εδώ έρχεται το ΜΕΓΑ σκάνδαλο των δύο πρώτων αγωνιστικών.

Ενώ όλη η φίλαθλη Ελλάδα (όσοι τουλάχιστον αντέχουν ακόμα να παρακολουθούν το προϊόν – γιατί σιγά-σιγά όχι από τα γήπεδα, αλλά ούτε από τις τηλεοράσεις δεν θα βλέπουν οι φίλαθλοι ελληνικό ποδόσφαιρο) άκουσε συνθήματα υβριστικά τόσο από οπαδούς του Παναθηναϊκού, όσο και του Ολυμπιακού, την πλήρωσαν μόνο οι «πράσινοι», όπως συμβαίνει διαχρονικά...

Εκτός και αν τη διαφορά δεν την κάνει το «ποιος βρίζει», αλλά το «ποιον βρίζει».

Οι μεν Ολυμπιακοί έβριζαν:
Α) ολόκληρο πληθυσμό χαρακτηρίζοντας ως Βούλγαρους τους κατοίκους της Μακεδονίας,
Β) τον ποδοσφαιριστή της Βέροιας, και πρώην της ΑΕΚ, Νίκο Γεωργέα,
Γ) τον Γιάννη Αλαφούζο στο ματς με το Λεβαδειακό.

Οι δε Παναθηναϊκοί έβριζαν:
Α) Τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη,
Β) Τους διαιτητές που σφύριξαν τα δύο μέχρι στιγμής παιχνίδια τους, Κομίνη και Σιδηρόπουλο.

Κανείς δεν επικροτεί υβριστικά συνθήματα ούτε ζητάει ΚΑΝΕΙΣ να μην τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός για τα υβριστικά συνθήματα των οπαδών του, αφού αυτό επιτάσσουν οι κανονισμοί. Όμως η επιλεκτική ακοή των παρατηρητών αγώνα που ορίζονται και υπάγονται στη Σούπερ Λίγκα του Γιάννη Μώραλη είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο και φωτίζει με τον καλύτερο τρόπο τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την έννοια της ισονομίας η διοργανώτρια αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τι λέει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ;
Συνθήματα που προσβάλουν την εθνική συνείδηση ποδοσφαιριστών ή φιλάθλων τότε η ποινή
Keywords
Τυχαία Θέματα