Τα νέα του γυναικείου μπάσκετ του Παναθηναϊκού

«Πράσινες» οι Θεολόγου και Ακρίβου. Τι δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε η πρώτη. Εύκολη νίκη στο πρώτο φιλικό με αντίπαλο τον Κυρίαρχο...
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε η μεταγραφική ενίσχυση για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Η ομάδα της Γιασεμί Σαμαντούρα δυνάμωσε τη φροντ λάιν της ομάδας, αποκτώντας την 24χρονη Κύπρια σέντερ Σοφία Θεολόγου.

Η Θεολόγου έχει ύψος 1.90μ. και την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Έχει αγωνιστεί στην Αγία Παρασκευή, στον ΑΠΟΕΛ, στον Αχιλλέα Καϊμακλίου και είναι διεθνής με την Εθνική Κύπρου.

Τις σεζόν 2010-2011 και 2011-2012 αναδείχτηκε καλύτερη κύπρια σέντερ. Εχει συμμετάσχει σε τρεις Πανεπιστιμιάδες με το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Πόζναν 2010, Κόρδοβα 2011, Κόρδοβα 2012), όπου είχε εξαιρετική παρουσία.

Στην ομάδα θα βρει τη συμπαίκτριά της στην Εθνική Κύπρου, Σταύρια Κόνιαλη.

Η διάθεση της ομάδας του Τριφυλλιού για την απόκτηση νεαρών εξελίξιμων αθλητριών –μία προσπάθεια που ξεκίνησε από την περσινή σεζόν- συνεχίστηκε με την απόκτηση και της Ελευθερίας Ακρίβου από την ομάδα του Αρκαδίου Ρεθύμνου. Η γεννημένη το 1994 έχει ύψος 1.86μ και αγωνίζεται με επιτυχία τόσο στη θέση 2 όσο και στη θέση 3.Αποτελει μια από τις καλύτερες παίκτριες στην ηλικία της ενώ είναι διεθνής και με την εθνική ομάδα κορασίδων.

Στo αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε στο πρώτο του φιλικό ματς τον Κυρίαρχο με σκορ 72-33 σε ένα αγώνα που δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της πραγματικότητας, λόγω της μεγάλης διαφοράς των δύο ομάδων. Μοναδική απούσα από το Τριφύλλι η Ντέλβα, με τις υπόλοιπες αθλήτριες να μοιράζονται το χρόνο συμμετοχής.

Η Σοφία Θεολόγου έδωσε την πρώτη της συνέντευξη ως παίκτρια του Παναθηναϊκού στο womensport.gr. Αναλυτικά:

H διεθνής Κύπρια σέντερ είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του τριφυλλιού και όπως τονίζει και η ίδια αυτό είναι το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα της:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα αγωνιστώ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Είναι ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και να πάμε την ομάδα εκεί που ανήκει. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σαφές πιο ποιοτικό από το κυπριακό κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού:
«Εχω δει και έχω ακούσει τα καλύτερα για τους οπαδούς μας. Είναι ο έκτος πάικτης της ομάδας και είμαι σίγουρη ότι και φέτος θα δώσουν δυναμικό παρών και θα βοηθήσουν με τον τρόπο τους να πάει η ομάδα ψηλά».

Η Σοφία Θέολόγου έκανε ιδιαίτερη μνεία στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Αχιλλέα Μακρόπουλο:
«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον πρόεδρο της ομάδας κύριο Αχιλλέα Μακρόπουλο που μου δίνει την ευκαιρεία να αγωνιστώ σε αυτόν τον ιστορικό σύλλογο και ελπίζω να ανταποδώσω μέσα στο γήπεδο αυτή την εμπιστοσύνη προς το προσωπό μου. Εχει κάνει πολλά για την γυναικεία ομάδα μπάσκετ και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτ
Keywords
Τυχαία Θέματα