Καταφέρατε και την διαλύσατε...

Αναδημοσίευση άρθρου του Φώτη Καρακούση για τη διάλυση του τμήματος βόλλεϋ, για τα χρέη που έχουν φτάσει «στο Θεό» και για τους υπεύθυνους που επιβάλλεται να λογοδοτήσουν.
Αναδημοσιεύουμε άρθρο του Φώτη Καρακούση που δημοσιεύθηκε στο leoforos.gr, για όσους έφεραν το τμήμα βόλλεϋ στη σημερινή του κατάσταση και για τον Ερασιτέχνη που πρέπει να ονοματίσει τους υπεύθυνους και να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

Με την γυναικεία ομάδα μπάσκετ να ετοιμάζεται για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Κύπελλο στο φάιναλ φορ
του Βόλου και με τους άνδρες στο βόλεϊ να παίζουν το Σάββατο τα πάντα στην γεμάτη όπως θα είναι σίγουρα η Κυψέλη κόντρα στη Νίκη Αιγινίου, η λογική έλεγε πως θα έπρεπε να ασχοληθούμε με τα δύο παραπάνω.

Λογική όμως στον Παναθηναϊκό και στον Ερασιτέχνη έχει πάψει να υπάρχει εδώ και χρόνια και αυτό φάνηκε και σήμερα με τον πλέον άσχημο τρόπο. Λίγες μέρες (δύο για την ακρίβεια), πριν οι παίκτες του Γιώργου Μπακοδήμου δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για να κερδίσουν τη Νίκη, άκουσαν την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να εισηγείται την αφαίρεση βαθμών λόγω χρεών σε Ανδρεάδη και Γκενς, μια αφαίρεση που αν γίνει πραγματικότητα, ρίχνει την ομάδα στην Α2.

Πολλοί μπορεί να νιώσετε έκπληξη, εγώ όμως όχι. Δεν υπήρχε κείμενο από το ξεκίνημα της χρονιάς, ακόμα και αυτά μετά από νίκες της ομάδας, που να μην τόνιζα πως η διάλυση του τμήματος είναι πολύ κοντά. Και πως να μην είναι άλλωστε, όταν τα χρέη έχουν φτάσει στον Θεό; Όταν έσοδα δεν υπάρχουν από πουθενά και η ομάδα είναι παρατημένη;

Το θέμα κύριοι δεν είναι τα μόλις 55.000 που πρέπει να δώσει τώρα η ομάδα σε Ανδρεάδη και Γκενς για να σωθεί. Το θέμα είναι τα υπόλοιπα που έρχονται. Μην ξεχνάμε πως από την εποχή διοίκησης Κίτσιου, οι μόνοι που δεν έχουν κάνει προσφυγές είναι ο Σωτήρης Πανταλέων, ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ και ο Φρανκ Ντεπέστελε. ΟΛΟΙ οι άλλοι βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με την ομάδα ζητώντας τα χρήματα που τους οφείλονται.

Ε με τόσες ανοικτές ανοικτές πληγές, κάποια στιγμή θα ερχόταν και το δυσάρεστο μαντάτο. Προσωπικά δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να πω, πως γίνεται να πέφτει μια ομάδα (αν πέσει βέβαια) για 55.000 και να μην πέφτει ο Ηρακλής που χρωστάει εκατομμύρια. Αρχικά το συνολικό ποσό προς όλους φτάνει τα 2.000.000 και δεύτερο και κυριότερο, εμένα με ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός και όχι τι κάνουν οι άλλοι.

Αυτόν τον Παναθηναϊκό, τον βολεϊκό Παναθηναϊκό συγκεκριμένα, στο δικό μου μυαλό τον είχα και τον έχω αλλιώς. Αυτόν τον Παναθηναϊκό, δεν πρόκειται να μου τον καταστρέψουν τα λαμόγια. Αυτοί που τα τελευταία χρόνια έβαζαν υπογραφές σε τρελά συμβόλαια. Έδιναν ας πούμε 80.000 ευρώ τον χρόνο σε παίκτες που δεν έπαιζαν ή έμπαιναν μόνο για ένα σερβίς. Δεν τους ενδιέφερε βέβαια, γιατί δεν έβαλαν ποτέ ούτε μισό ευρώ από την τσέπη τους.

Αυτά τα λαμόγια πρέπει να πληρώσουν. Μην πείτε “καλά ρε μάγκα γιατί δεν λες ονόματα”; Ονόματα και μάλιστα πολλά έχω γράψει δεκάδες φορές. Το ζήτημα όμως δεν είναι να γράψω εγώ ονόματα, αλλά να τα βγάλει στην φόρα ο Ερασιτέχνης επίσημα. Εμένα βέβαια ούτε αυτό μου φτάνει. Εγώ θέλω η μάνα του λόχου όχι μόνο να γνωστοποιήσει το ποιοι ευθύνονται για την κατρακύλα, το ποιοι έχουν υπογράψει αυτά τα υπέρογκα συμβόλαια, αλλά και να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

Ναι, ο Ερασιτέχνης να κυνηγήσει όλους όσοι φταίνε, γιατί δεν γίνεται κάποιος να διοικεί, να ανεβάζει το χρέος σε τρελό επίπεδο και να μην έχει καμία επίπτωση. Δεν γίνεται ρε μάγκες να πληρώσει ο Παναθηναϊκός την ανευθυνότητα ή την εγκληματική αμέλεια (αν είναι αμέλεια και δεν είναι κάτι χειρότερο) κάποιων. Θα πρέπει επιτέλους όσοι φταίνε να πληρώσουν για να καταλάβουν πως την υπογραφή και κάτι άλλο που όπως φαίνεται δεν διαθέτουν, να ξέρουν που τα βάζουν.

Βέβαια μέχρι επιτέλους να γίνει αυτό, μπορείτε ξεφτιλισμένοι να χαίρεστε που φέρατε το τμήμα σε αυτή τη θέση, αλλά να ξέρετε πως δεν θα γλιτώσετε έτσι εύκολα και κυρίως να ξέρετε πως ο Παναθηναϊκός θα βρει και πάλι τον δρόμο του. Θα καταφέρει να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του και να επιστρέψει εκεί που πρέπει να είναι. Στην κορυφή...

ΥΓ: Το ειρωνικό σε όλο αυτό το σκηνικό, είναι πως η απόφαση της ΕΕΑ βγήκε την ίδια μέρα που πριν εννιά χρόνια ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το πρωτάθλημα μέσα στον «Τάφο του Ινδού». Οι στιγμές για όσους είχαμε την τύχη να βρεθούμε μέσα στο γήπεδο δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ και όλοι ελπίζουμε και ευχόμαστε να επαναληφθούν.

ΥΓ1: Σαν χθες πριν τρία χρόνια η ομάδα κατακτούσε το τελευταίο τρόπαιο, το Κύπελλο Ελλάδας. Οι μπλούζες έγραφαν «To Be Continued...». Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί την συνέχεια...

ΥΓ2: Για τον αγώνα του Σαββάτου με τη Νίκη Αιγινίου, παρά τα όσα συνέβησαν σήμερα, θα βάλω αυτό που έγραψε ένας οπαδός του Παναθηναϊκού στο facebook και το οποίο τα λέει όλα: «Το Σάββατο όλοι Κυψέλη!!! Και στο τέλος θα σωθούμε κ στο γήπεδο και εκτός από αυτό!! και μετά θα πρέπει να μοιραστούν κάποιες ευθύνες!! Προς το παρών μας νοιάζει μόνο το ματς το Σάββατο». Αυτό θα πει Παναθηναϊκή ψυχή και όσο ο κόσμος σκέφτεται έτσι, αυτός ο σύλλογος δεν έχει να φοβάται τίποτα.

ΥΓ3: Δεν υπάρχει περίπτωση να μπω στην διαδικασία να αρχίσω να κλαίω και να φωνάζω για άδικη απόφαση. Δεν μου φταίει κανένα δικαστήριο και καμία ΕΕΑ, αν αυτοί που βρισκόντουσαν στην διοίκηση της ομάδας έκαναν εγκλήματα. Τα κλάματα είναι για τους άλλους. Ο κάθε Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα παραμείνει περήφανος...

ΥΓ4: Ίσως πάντως να έπρεπε κάποια στιγμή να γίνει αυτό. Να έπρεπε δηλαδή το τμήμα να φτάσει στον πάτο για να μπορέσει να επιστρέψει στην κορυφή, αρκεί να πάρουν όλοι το μάθημά τους από τα εγκλήματα που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν.

ΥΓ5: Κορίτσαροι όχι απλά μπορείτε, αλλά θα φέρετε το Κύπελλο από τον Βόλο. Μια κούπα που ο Ερασιτέχνης την έχει ανάγκη όσο ποτέ. Είσαστε οι καλύτερες και θα το αποδείξετε για ακόμα μία φορά, πριν το κυρίως πιάτο που θα είναι το πρωτάθλημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα