Και τώρα το Ελληνικό!

Με πρωταγωνίστριες τις Καλέντζου και Ντέλβα, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού πήρε άνετη νίκη επί της Τερψιθέας με 60-48 και ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Ελληνικό την επόμενη αγωνιστική...
Την Τερψιθέα υποδέχθηκε ο Παναθηναϊκός στον Τάφο του Ινδού και πήρε μία άνετη νίκη με 60-48.

Η ομάδα της Σαμαντούρα παρατάχθηκε με δύο σημαντικές απώλειες, την Ελενα
Βλάνη που αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα και τη Σοφία Θεολόγου που τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Αθηναϊκό.

Το Τριφύλλι υπερτερούσε σε όλους τους τομείς (ριμπάουντ, ασσίστ, κλεψίματα) και πήρε μία άνετη νίκη, με τη Γιασεμή Σαμαντούρα να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλες της τις παίχτριες. Κορυφαίες μιας καλοδουλεμένης «μηχανής» οι Καλέντζου, Ντέλβα και Δίελα.

Άλλη μία μοναδική παράσταση έδωσε ο κόσμος του Τριφυλλιού. Πραγματικά όποιος δεν έχει βρεθεί στον Τάφο για να παρακολούθησει τις προσπάθειες των «πράσινων» αμαζόνων χάνει ασύλληπτες στιγμές Παναθηναϊκής μαγείας!

Επόμενο εντός ματς με το Ελληνικό και με νίκη οι «πράσινες» διασφαλίζουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ!

Η εικόνα του ματς:

Με τις Καλέντζου, Μαγκλάρα, Σλούκα, Δίελα και Ντέλβα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τον αγώνα. Οι «πράσινες» επέβαλαν από την αρχή τον φρενήρη ρυθμό τους πυροβολώντας από κάθε απόσταση.

Με Μαγκλάρα, Σλούκα και Ντέλβα το Τριφύλλι έκανε από νωρίς το 6-0, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως το πρώτο καλάθι για την ομάδα της Τερψιθέας σημειώθηκε μετά από 5' παιχνιδιού από την Ζεβαχιργιάν.

Η εξαιρετική και στην άμυνα Δίελα, με δεύτερο σερί κλέψιμο έδωσε την ευκαιρία στην Ντέλβα να τελειώσει τον αιφνιδιασμό για το 12-2. Η Καλέντζου με μεγάλο τρίποντο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 15-2. Στα τέλη του α' δεκαλέπτου η Τερψιθέα κατάφερε να μειώσει με καλάθια από τις Χάρισον και Μπότσαρη, με την τελευταία να παίζει καλή άμυνα (16-8).

Η πανταχού παρούσα Δίελα στη λήξη της επίθεσης ευστόχησε για το 18-8 στην έναρξη του β' δεκάλεπτου. Με μακρινό σου από τη Σλούκα και ωραία προσπάθεια από τη Ντέλβα κάτω από το καλάθι, το Τριφύλλι πήρε προβάδισμα με 22-10. Η αμερικανή σέντερ του Παναθηναϊκού με καλάθι και φάουλ έκανε το 25-10, με την Μπότσαρη και την Πανταζή να προσπαθούν μόνες τους να κρατήσουν τις φιλοξενούμενες μέσα στο παιχνίδι.

Η Γιασεμή Σαμαντούρα που είχε περάσει νωρίτερα την Κόνιαλη στο ματς, πέρασε και την Κωτούλα στο παιχνίδι, καθώς και τη Χριστινάκη, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στις μικρές. Με δύο εύστοχες βολές από την Κόνιαλη, τη Ντέλβα και μία από την Πανταζή, το ημίχρονο έληξε με 33-19.

Το γ' δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο από τη Ζεβαχιργιάν, ωστόσο η ασταμάτητη Ντέλβα από κοντά και η Καλέντζου με τρίποντο στην εκπνοή της επίθεσης έκαναν το 38-24. Ανίκητη η Ντέλβα με δύο σερί προσωπικά καλάθια έκανε το 42-26, ενώ η αρχηγός με ατομική προσπάθεια ανέβασε κι άλλο τη διαφορά. Με ασσίστ της Καλέντζου για την αμερικανή του Τριφυλλιού έγινε το 46-28. Η Μοσχοπούλου πέρασε κι αυτή στο παιχνίδι, την ώρα που η Δίελα έφερνε τη διαφορά στο +20 (48-28). Η Δραγωνέα και η Χάρισον μείωσαν προσωρινά για την Τερψιθέα, ωστόσο με βολές από τις Ντέλβα και Μαγκλάρα, το δεκάλεπτο έληξε 52-32.

Η διαφορά των είκοσι πόντων διατηρείτο στο δ' δεκάλεπτο χάρις στο μεστό παιχνίδι της ομάδας και το αμάλγαμα νέων και έμπειρων αθλητριών. Χριστινάκη και Καλέντζου έκαναν το 58-38. Η προπονήτρια του Τριφυλλιού έδωσε χρόνο συμμετοχής και στις Αντωνία Λεντζάκη και Ελευθερία Ακρίβου! Η Τερψιθέα με Πανταζή και Χάρισον μείωσε σε 60-46. Στην εκπνοή της επίθεσης, η Δραγωνέα έκανε το 60-48, σκορ με το οποίο έληξε και ο αγώνας.
Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Κωτούλα, Σλούκα 4, Δίελα 4, Χριστινάκη 4, Καλέντζου 16 (3 τρ.,4 ασσίστ), Ακρίβου, Λεντζάκη , Κόνιαλη 2, Μαγκλάρα 8 (5 ριμπ., 4 ασσίστ),Χρονοπούλου, Ντέλβα 22 (15 ριμπ.), Μοσχοπούλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα