Η γωνιά των οπαδών: Απεμπλοκή του Ερασιτέχνη από τον Ελαιώνα

Ένα Σαββατιάτικο απόγευμα στις γειτονιές που μεγαλώσαμε… Θα αφήσουμε να χαθεί αυτή η μαγεία; Γράφει ο NAXOS13...
Το περασμένο Σάββατο, ξεκινήσαμε με κάποιους φίλους από το Πολύγωνο, για ένα καταπράσινο απόγευμα δίπλα στα ερασιτεχνικά τμήματα της ομάδας μας. Το πρόγραμμα είχε αρχικά γυναικείο μπάσκετ στον Τάφο και στη συνέχεια, γυναικείο βόλλει στο κλειστό της Κυψέλης.

Αρχικά ανηφορίσαμε, μέσω της πλατείας Γκύζη, για την αγαπημένη μας Λεωφόρο, όπου το γυναικείο τμήμα μπάσκετ αγωνιζόταν απέναντι στον Αστέρα Εξαρχείων (μια ακόμα καταπράσινη συνοικία). Στο δρόμο, ο καθένας είχε να διηγηθεί
και από μια παλιότερη δυνατή εμπειρία του στον Τάφο.
Η γωνιά των οπαδών
Το GreenZone εγκαινίασε τη «δική μας» στήλη. Τη στήλη των αναγνωστών. Στο [email protected] μπορείτε να στέλνετε τις απόψεις σας, οι οποίες και θα δημοσιεύονται εφόσον δεν υπάρχουν ανυπόστατοι χαρακτηρισμοί, αναπόδεικτες κατηγορίες και οτιδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί «μηνύσιμο».

Θα μας βοηθούσε αφάνταστα αν υπογράφατε, έστω με κάποιο ψευδώνυμο, καθώς επίσης αν είχατε μια ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας. Από την πλευρά μας επισπεύσαμε τη δημιουργία αυτής της στήλης θέλοντας να ευχαριστήσουμε όλους τους αναγνώστες που συμμετέχουν και μας βοηθούν καθημερινά με τα σχόλιά τους, αρκετά εκ των οποίων αξίζουν μεγαλύτερης προβολής, ακόμη κι αν κάποιες απόψεις που εκφράζονται σ' αυτή τη γωνιά δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του Greenzone! Αρχικά θυμηθήκαμε το πρώτο πρωτάθλημα των γυναικών στο μπάσκετ το 1998 και την τρελή φιέστα που είχε στηθεί στο κλειστό. Τραγούδια και συνθήματα επί ένα τρίωρο… Από τη μια πλευρά για να αποθεώσουμε τα κορίτσια για την ιστορική κατάκτησή τους και από την άλλη πλευρά για να παρακινήσουμε τους ακριβοπληρωμένους παίκτες της ανδρικής ομάδας (που λίγα 24ωρα νωρίτερα είχαν υποστεί μια μεγάλη ήττα-αποκλεισμό από τη Στεφανέλ Μιλάνο στο Κυπελλούχων) να ακολουθήσουν το παράδειγμα των γυναικών και να κατακτήσουν τον πολυπόθητο τίτλο. Δύο μήνες μετά οι άντρες θα μιμούνταν τις γυναίκες και θα ξεκινούσε η δυναστεία των 13 τίτλων σε 14 χρόνια!

Στη συνέχεια και αφού είχαμε ήδη βγει στην Αλεξάνδρας, ήρθαν στο μυαλό μας σκηνές από τον τέταρτο τελικό στο Βόλλει Ανδρών με τον ΟΣΦΠ, το Μάρτιο του 2004 και την κατάκτηση (με μειονέκτημα έδρας) του τίτλου μετά από 8 χρόνια! Αλησμόνητες στιγμές. Τα εισιτήρια που είχαν βγει στην αγορά ήταν πολύ λίγα. Αλλά ο τάφος πάντα είχε τον τρόπο του να γοητεύει και να γεννά μαχητικότητα. Μαζί με ένα ξάδερφό, ήμασταν από την 1μ.μ. στο κλειστό (σε αγώνα γυναικείου μπάσκετ) και μετά τη λήξη, παραμείναμε κρυμμένοι, σε διάφορα σημεία του γηπέδου, προκειμένου να γλυτώσουμε από την εκκένωση του γηπέδου που είχε διατάξει η αστυνομία. Τελικά παρακολουθήσαμε ένα ματς άγριας ομορφιάς και Παναθηναϊκής υπερηφάνειας μέχρι να φτάσουμε στην επίτευξη του στόχου.

Μπαίνοντας στην οδό Παναθηναϊκού, ο διπλανός μου μας ανατρίχιασε ακόμα περισσότερο, ενθυμούμενος της σκηνές απίστευτης ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ηδονής, με τη
Keywords
Τυχαία Θέματα