Η μαύρη τρύπα που ρούφηξε τη «μαύρη» τετραετία!

Μέχρι και οι νοσταλγοί του Βαρδινογιάννη δεν βρίσκουν ούτε ένα θετικό για την τετραετία 2004-2008, παρά μόνο τις... βάσεις για το γήπεδο!
Όποιος ψάχνει βρίσκει ενδιαφέροντα άρθρα που αξίζει να μελετηθούν. Λίγες ημέρες μετά το «άνοιγμα» της ΠΑΕ από τον Τζίγγερ, στις 25 Απριλίου 2008, η εφημερίδα "Derby" παρουσιάζει αφιέρωμα στα έργα και στις επιτυχίες της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Αφορμή ήταν ο τίτλος «29 χρόνια, δεν ξεχνάμε» ενός άρθρου της εφημερίδας «Πράσινη» (τότε που ο Κώστας Γκόντζος ήταν στην… απέναντι και δεν εργαζόταν
για τον δημοσιογραφικό όμιλο DPG).

Το κείμενο της «Πράσινης» ανέφερε τα «εγκλήματα» της οικογένειας που ρήμαξε τον Παναθηναϊκό και η απάντηση του "Derby" που πλέον πουλάει 400 φύλλα σε ΑθήναΠειραιά ήταν ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στους Βαρδινογιάννηδες. Το άρθρο υπέγραφαν οι Παναγιώτης Τσόγκας, Γιάννης Χωριανόπουλος και Μπάμπης Τσιμπίδας.

Μία σελίδα πριν ξεκινήσει το αφιέρωμα στα έργα Βαρδινογιάννη, η εφημερίδα επιτίθεται -τι παράξενο- στον μοναδικό παίκτη που λάτρευε η κερκίδα, στον Έκι Γκονζάλες, με αφορμή δηλώσεις που φέρεται πως είχε κάνει κατά του προπονητή Πεσέιρο, τις οποίες όμως διέψευσε. Το Derby και συγκεκριμένα οι συντάκτες του Πέτρος Παπαμακάριος και Παναγιώτης Τσόγκας τα «βάζουν» με τον παίκτη και ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβητούν τη διάψευσή του, ώστε να συνεχίσουν να τον... πυροβολούν.
Σίγουρα αν θέλει κάποιος να αφιερώσει αρκετές σελίδες στην περίοδο 1979-2008, έχει πολλά να γράψει. Από τεράστιες ευρωπαϊκές επιτυχίες, από ονόματα – μύθους όπως οι Βαζέχα, Ρότσα, Ζάετς, Σαραβάκος, μέχρι αντρίκια πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδος.

Υπάρχει, βέβαια, και η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί να γράψει άλλες τόσες σελίδες για όλα τα αρνητικά, όπως «σφαλιάρες» στην Ευρώπη, πικρούς αποκλεισμούς, τσιγκουνιά, σεζόν με παίκτες χαμηλότατου επιπέδου, «προσκύνημα» στο παρασκήνιο, αδυναμία -αδιαφορία για καταπολέμηση της Παράγκας και «χάρισμα» τίτλων στον ΟΣΦΠ, λογοκρισία του Τύπου, ρήξη με τους οπαδούς.

Το εντυπωσιακό είναι πως όσο και αν ψάξει κανείς δεν βρίσκει ΤΙΠΟΤΑ θετικό για να γράψει για την περίοδο 2004-2008. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια βουτηγμένα στη ντροπή. Ούτε απόκτηση αξιόλογων παικτών, οκτώ συνολικά χαμένοι τίτλοι, καμία πορεία στην Ευρώπη, αρνητικά ρεκόρ στις πωλήσεις εισιτηρίων, λογοκρισία μέσω του Media Watch, «νόμιμο… κλέψιμο του Ερασιτέχνη», πόλεμος στους οργανωμένους, πόλεμος στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως για τη συγκεκριμένη περίοδο, δηλαδή για τα τέσσερα τελευταία χρόνια του Βαρδινογιάννη, δεν βρίσκουν να γράψουν κάτι θετικό ούτε καν όσοι σήμερα τον νοσταλγούν!

Στο αφιέρωμα, λοιπόν, της εφημερίδας του Κώστα Γκόντζου, ενώ υπάρχει εκτενής αναφορά για όλες τις επιτυχίες των Βαρδινογιάννηδων, εξαφανίστηκε παντελώς η «μαύρη» τετραετία του Τζίγγερ. Μόνο και μόνο για να μην εκτεθούν στους αναγνώστες τους πρσέθεσαν στα έργα της περιόδου… κρατηθείτε… το γήπεδο στο Βοτανικό! Ναι, αυτό που πάει να καταρρίψει το ρεκόρ του γιοφυριού της Άρτας εξαιτίας των ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ χειρισμών του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Και έτσι... καταλήγουμε στο «τουλάχιστον δεν χρωστούσε η ΠΑΕ». Κάτι που αποδείχτηκε τελικά ψέμα, αφού από τα χρήματα της ΑΜΚ του 2008 ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ξοδεύτηκε για να καλυφτούν «τρύπες» του παρελθόντος!

Απολαύστε ποιο είναι το έργο του Τζίγγερ κατά την «μαύρη» τετραετία 2004-2008, σύμφωνα με το Derby News:

«Η υπογραφή στο όνειρο
Επί Γιάννη Βαρδινογιάννη, μπήκαν οι βάσεις για την υλοποίηση του ονείρου γενεών και γενεών φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Μετά… κόπων και βασάνων μπήκαν οι υπογραφές στις 26 Φεβρουαρίου 2008, για την κατασκευή του “πράσινου παλατιού” στον Βοτανικό, με χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει πλέον ένα γήπεδο αντάξιο του ονόματός και της ιστορίας του. Ένα γήπεδο που θα είναι το καλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Στον Βοτανικό, εκεί που θα χτυπάει η “καρδιά” του Παναθηναϊκού την επόμενη εκατονταετία».
Δύο παρατηρήσεις έχουμε να κάνουμε:

Α) Τελικά όπως αποδείχτηκε, μετά... κόπων και βασάνων, και με χειρισμούς ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του επιτελείου του, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν κατάφερε να χτίσει νέο γήπεδο, αλλά κινδυνεύει να χάσει και αυτό που έχει, το «Απόστολος Νικολαϊδής».

Β) Κρατήστε τη φράση «με χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός». Ίσως εκεί κρύβεται η αιτία που τα πάντα στη συνέχεια μπλόκαραν συνεχώς. Ίσως, ακόμα, εκεί να κρύβεται το μυστικό του εκ των έσω συνεχόμενου σαμποτάζ που εν τέλει διέλυσε την πολυμετοχικότητα. Γιατί αν η χρηματοδότηση του γηπέδου γινόταν από την ΠΑΕ μαντέψτε ποιος ήταν αυτός που –βάσει του ποσοστού που είχε επιλέξει να κρατήσει- θα έπρεπε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη (διαβάστε εδώ ένα κατατοπιστικό άρθρο)!
Keywords
Τυχαία Θέματα