Στιγμές 2012 (part2): Παναθηναϊκή παράνοια στο μπάσκετ

Θυμηθείτε παρέα με το GreenZone την επική πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι στα play-offs της EuroLeague!
Τέτοιο πάρτι δεν έχει ξαναγίνει. Η πρόκριση στο Final 4 της Πόλης περνούσε από το ΟΑΚΑ. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός όφειλε να «καθαρίσει» εις διπλούν την Μακάμπι Τελ Αβίβ αν ήθελε
να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ευρώπης.

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον αρχηγό του Δημήτρη Διαμαντίδη (15 πόντοι, 8 ασίστ). Το δεύτερο ματς ήταν πραγματικό θρίλερ και το κέρδισε η Μακάμπι με 92-94.

Ο Παναθηναϊκός όφειλε πλέον να κάνει ό,τι είχε πράξει και τις προηγούμενες δύο φορές που είχε προκριθεί σε Final-4. Να σπάσει την έδρα της αντιπάλου του στα play-offs (Σιένα 2009, Μπαρτσελόνα 2011).

Στο πρώτο ματς νίκησαν οι Ισραηλινοί δύσκολα με 65-62, όμως στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός έφερε τη σειρά στα ίσα, κερδίζοντας με 69-78 και με τον Νικ Καλάθη να πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τα «πράσινα».

Τα πάντα θα κρίνονταν στο ΟΑΚΑ στις 5 Απριλίου 2012. Είναι πράγματι επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα όλων ό,τι έγινε. Είναι πάντως και εντυπωσιακό. Το «κλειστό» φλεγόταν. Υπήρχαν καθίσματα που αντιστοιχούσαν σε 2 και 3 θεατές! Με όπλο τους τη φωνή και τα τραγούδια οι «πράσινοι» οπαδοί έσπρωξαν στη νίκη και στην πρόκριση την ομαδάρα του Ομπράντοβιτς σε έναν αγώνα που έκοβε την ανάσα! 86-85 υπέρ του Τριφυλλιού με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να πετυχαίνει 25 πόντους και να κατεβάζει 6 ριμπάουντ.

Στο Final-4 έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνει για να μην το κατακτήσει ο Παναθηναϊκός. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν (επιεικώς) σφαγιαστική διαιτησία. Ήταν αδύνατο να νικήσουν τους προκλητικούς ρέφερι που ήθελαν να χαρίσουν με το ζόρι τη νίκη στον τεράστιο αυτό αθλητή, ονόματι Κιριλένκο.

Ο «αιώνιος» αντίπαλος ΟΣΦΠ κατάφερε και κατέκτησε την κούπα (να ‘ναι καλά ο Τεόντοσιτς…), όμως θεωρείται ΣΙΓΟΥΡΟ πως με την φόρα που είχε ο Παναθηναϊκός από τα play offs, αν οι διαιτητές άφηναν το Τριφύλλι να φτάσει στον τελικό, όπως το άξιζε, τότε κανείς και ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορούσε να τους σταματήσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα