Φάκελος «Δημήτρης Γόντικας»: Φεύγει σαν φίλος, αφού πρώτα…

To GreenZone θυμάται ποιο είναι το έργο που άφησε ο Δημήτρης Γόντικας στον Παναθηναϊκό...
Το κεφάλαιο Γόντικα έκλεισε για τον Παναθηναϊκό. Ο πρώην πρόεδρος αποχώρησε φιλικά, με μία παραίτηση για προσωπικούς λόγους που έγινε δεκτή.

Επειδή όμως, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, ο καλύτερος συμβουλάτορας για το μέλλον είναι το παρελθόν, οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ορισμένες ιστορικές αλήθειες για τον Δημήτρη Γόντικα.

1) Ήταν Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ το 2008 και υπεύθυνος του αθλητικού προγράμματος, όταν η κρατική
τηλεόραση «εξαφάνισε» μαγικά την πορεία δεκάδων χιλιάδων οπαδών του Παναθηναϊκού κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο Πεδίο του Άρεως.

2) Από τα πόστα του α’ αντιπροέδρου και του προέδρου του Παναθηναϊκού –ως εκλεκτός του Τζίγγερ- φρόντισε να εκτιναχθεί το μπάτζετ με μεταγραφές ακριβών συμβολαίων (Πλεσί, Γκοβού, Γκαρσία, Ιωαννίδης, Μπουμσόνγκ, Φερνάντεζ), την ώρα που ο πρώην μεγαλομέτοχος έκανε λόγο για… χρεοκοπημένη ΠΑΕ!

3) Εσύ μένεις, εσείς φεύγετε... Για οικονομικούς λόγους αποχώρησαν από την ΠΑΕ μεγάλα αστέρια με βαριά συμβόλαια, όπως οι Τζιμπρίλ Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα. Για οικονομικούς λόγους αποχώρησε και ο Σωτήρης Νίνης –με εξώδικο «παράσημο» από τον Γόντικα- ο οποίος όμως είχε συμβόλαιο που μπορούσε να το «σηκώσει» ο Παναθηναϊκός. Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως η διοίκηση Γόντικα ανανέωσε το συμβόλαιο του Λουκά Βύντρα, με αναπροσαρμογή στις αποδοχές του, τις οποίες εκτίναξε στα ύψη!!!

4) Το πρωτάθλημα της σεζόν 2010-11 χάθηκε οριστικά στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης». Στο «derby της ντροπής» με τον Καλόπουλο και τα επεισόδια. Οι αντιδράσεις της διοίκησης Γόντικα ήταν επιδερμικές και φυσικά δεν έφτασαν τα πράγματα στα «άκρα», κάτι που ήταν και η απαίτηση της μεγαλύτερης μάζας των αγανακτισμένων φιλάθλων.

5) Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, φανερώνεται η αδυναμία της διοίκησης Γόντικα να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να «ξεβρωμίσει» το πρωτάθλημα (όπως άλλωστε και όλες οι υπόλοιπες διοικήσεις που είχαν οριστεί από την οικογένεια Βαρδινογιάννη κατά το παρελθόν). Μεγαλύτερη ευκαιρία από τις κασέτες της ΕΥΠ δύσκολα θα βρεθεί ξανά. Ουδεμία αντίσταση δεν έφερε η διοίκηση Γόντικα, ούτε καν όταν αντικαταστάθηκαν οι εισαγγελείς που αρχικά είχαν αναλάβει την υπόθεση.

6) Όταν ο Παναθηναϊκός οδηγούσε την κούρσα του Πρωταθλήματος της περσινής περιόδου και άπαντες είχαν βγάλει το καπέλο στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο Γόντικας έλεγε δεξιά και αριστερά ότι αυτός τον κράτησε στον πάγκο της ομάδας, παρότι ήταν σε όλους γνωστό ότι το καλοκαίρι είχε επιδιώξει να «σπάσει» το συμβόλαιο του Πορτογάλου για να φέρει στην Παιανία τον Γιώργο Δώνη.

7) Την περίοδο 2011-12 έγιναν πράγματα και θαύματα για να χαθεί το πρωτάθλημα. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη βαραίνει τον τότε πρόεδρο Δημήτρη Γόντικα:

Αφήνει την ομάδα να παλεύει με 13 παίκτες και τον Φερέιρα ολομόναχο κόντρα στο σύστημα της Παράγκας.Απουσία φιλάθλων στο Περιστέρι. «Τα παράπονα στον πρόεδρό σας», έλεγαν οι αστυνομικές δυνάμεις.Απουσία φιλάθλων σε εκτός έδρας παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη με δικαιολογία το κώλυμα της αστυνομίας. Καμία ουσιαστική αντίδραση στο ματς του παγοδρομία των Ιωαννίνων με τον διαιτητή Σπάθα να επιτρέπει να γίνει ένα ματς – κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.Παρουσία φιλάθλων στη Λιβαδειά, πριν την κρίσιμη τριάδα των ντέρμπι που ακολουθούσε και όταν τα πάντα «μύριζαν» μπαρούτι («ντου» χωρίς αιτία της αστυνομίας στον κεντρικό σύνδεσμο της Θύρας 13) Αδυναμία προστασίας των φιλάθλων και του συλλόγου τόσο στη Λιβαδειά, όσο κυρίως στο «αιώνιο» ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, όταν απλώς παρακολουθούσε τον υπεύθυνο ασφαλείας του ΟΣΦΠ Τσιρώνη να… κατευθύνει. Απόφαση να μην γίνει έφεση για την τιμωρία για την ποινή κεκλεισμένων των θυρών στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Καμία αντίδραση όταν η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να ξεκουράσει τον Λεβαδειακό, χωρίς δικαιολογία, πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό. Ούτε καν παρουσία στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας όταν αποφάσισε να ξεκουράσει Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.
8) Υπόθεση… Τσάκας: Ενώ ο ίδιος δεξιά και αριστερά αμφισβητούσε τους πρίγκιπες του Βλάση Τσάκα, είναι αυτός που συναντήθηκε πρώτος με τον Καβαλιώτη μάνατζερ, λίγες ημέρες πριν «σκάσουν» τα παραμύθια. Επίσης, δεν εξήγησε ποτέ πώς παρακολουθούσε ο Τσάκας τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού από «μπουθ» στο ΟΑΚΑ.

9) Δεν διάβασε ποτέ σε διοικητικό συμβούλιο την επιστολή του Ανδρέα Βγενόπουλου, μέσω της οποίας ζητούσε να συνεισφέρει οικονομικά, ώστε να ολοκληρωθούν μία ή δύο μεταγραφές που επιθυμούσε ο προπονητής του Συλλόγου στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, για να μπορέσει να κατακτηθεί ο τίτλος.

10) Η διοίκηση Γόντικα κατέρρευσε τον Μάρτιο του 2012 (συμπτωματικά όταν θα έτρεχε ΑΜΚ 15 εκατομμυρίων) επειδή παραιτήθηκαν τα τρία μέλη – εκλεκτοί του Τζίγγερ στο Δ.Σ. Λουμίδης, Χατζηνικολάου και Τζήμας. Μαζί παραιτήθηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, αντί να φροντίσει να αναπληρώσει τους τρεις παραιτηθέντες. Αποτέλεσμα του «πραξικοπήματος» ήταν οι «πράσινοι» να τιμωρηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους με ετήσιο αποκλεισμό της UEFA με αναστολή.

Παρ΄ότι εκείνη την στιγμή υπήρχαν στα ταμεία το 1,7 εκατ. ευρώ του Ανδρέα Βγενόπουλου, οι 250.000 ευρώ του Αδαμάντιου Πολέμη και τα δύο δάνεια, του Πολέμη 750.000 ευρώ και του Βασιλάκη 500.000 ευρώ, ο Γόντικας επέλεξε να πέσει η διοίκηση, παρ' ότι είχε πιεστεί από τον Βγενόπουλο να προλάβει κάθε σκέψη για παραίτηση.

11) Αύξηση… αγνοείται

Επίσης για αδιευκρίνιστο λόγο η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είχε εγκριθεί από την Γ.Σ. της 9ης Μαρτίου με τιμή μετοχής στο 0,33 ευρώ και πλαφόν τις 300 μετοχές (99 ευρω), για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζει παρέμενε "παγωμένη" και ακολούθως αναβαλλόταν συνεχώς! Μάλιστα στο προηγούμενο Δ.Σ. ο Δημήτρης Γόντικας προσπάθησε ν' αλλάξει την απόφαση της γενικής συνέλευσης και ν' αλλάξει το πλαφόν, αλλά πριν προλάβει να το περάσει, τον... ενημέρωσαν ότι αυτό δεν είναι σύννομο!

12) Μισθοί βασιλιά!

Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο που εκδόθηκε ενόψει της προηγούμενης ΑΜΚ του Παναθηναϊκού, ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του Συλλόγου, μόνο για τη σεζόν 2010 – 2011 αμείφθηκε για τις υπηρεσίες του με… (κρατηθείτε από κάπου) 258.059 ευρώ! Ημερομίσθιο για τον Δημήτρη Γόντικα (αν δεν υπολογίσουμε τα όποια επιπρόσθετα, δώρα, κλπ) που αγγίζει τα 720 ευρώ!

Προφανώς, όσα προσέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κρίθηκαν ως υπεραρκετά, και έτσι ο ήδη εξωφρενικός μισθός του προέδρου αυξήθηκε αισθητά την επόμενη σεζόν! Έτσι στο πρώτο μισό της περιόδου 2011-2012 ο Δημήτρης Γόντικας έλαβε 163.500 ευρώ. Ημερομίσθιο περίπου 900 ευρώ…
Keywords
Τυχαία Θέματα