Αλαφούζος: «Η ομάδα χρειαζόταν ένα σοκ»

Ο Γιάννης Αλαφούζος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην αντικατάσταση του Χουάν Ραμόν Ρότσα και τόνισε πως όλοι κρίνονται από τις επιλογές τους...

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε στην εφημερίδα «η Πράσινη» και αρχικά εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αντικαταστάθηκε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, τονίζοντας ότι ο αργεντινός προπονητής είχε κακή ψυχολογία και την περνούσε στην ομάδα:

«Έκρινα πως η ομάδα χρειαζόταν ένα σοκ για να βγει απ’ αυτή την άσχημη κατάσταση. Να ξυπνήσει. Έτρεμα στην ιδέα πως μετά τα παιχνίδια με
τη Βέροια και τον Λεβαδειακό θα είχαμε ανάλογη εικόνα και με τον Πλατανιά. Το Κύπελλο είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος και δεν πρέπει να χαθεί. Ο Χουάν είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και μας βοήθησε πολύ σε μια δύσκολη στιγμή. Αλλά είχε απογοητευτεί και είχε κακή ψυχολογία κι αυτή περνούσε και στην ομάδα. Χρειαζόταν μια αλλαγή».

Κατόπιν, ο πρόεδρος της ΠΑΕ συμπλήρωσε πως υπήρχαν και άλλες επιλογές, αλλά το προφίλ του Φάμπρι ταίριαζε στις απαιτήσεις του:

«Είχαμε κι άλλες επιλογές για τον αντικαταστάτη του Ρότσα. Ονόματα γνωστά που ίσως θα περνούσαν καλύτερα στα αφτιά των φιλάθλων. Ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή θα ήταν χειρότερες επιλογές για την ομάδα μας. Ο κ. Φάμπρι δεν είναι τόσο γνωστός, αλλά είναι ακριβώς αυτός που πιστεύουμε ότι χρειάζεται η ομάδα.

Όλοι κρίνονται από τις επιλογές τους, όπως και οι άνθρωποι που μας πρότειναν τον προπονητή, αλλά πιστεύουμε ότι είναι η ιδανική λύση. Είναι ένας σκληρός προπονητής που δουλεύει πολύ, είναι λάτρης της πειθαρχίας και θα βάλει τάξη στα αποδυτήρια. Κάτι που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός. Εχει στοιχεία που θα ταιριάξουν με την ομάδα».
Keywords
Τυχαία Θέματα