Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τα προημιτελικά (vid)

Στις 27/2 του 2002 ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου τη Σπάρτα Πράγας για τη δεύτερη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ…
Πριν από 11 χρόνια ακριβώς, 27 Φεβρουαρίου 2002, η ομαδάρα του Σέρχιο Μαρκαριάν υποδέχτηκε τη Σπάρτα Πράγας.

Είχε προηγηθεί ο θρίαμβος στην Πράγα (0-2 με γκολ των Καραγκούνη και Κωνσταντίνου) και με νίκη στη Λεωφόρο, οι «πράσινοι» θα έκαναν ένα μεγάλο βήμα για την μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά.

Το
Τριφύλλι, έχοντας πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Κωνσταντίνου που παραβίασε δύο φορές την εστία του Πέτερ Τσεχ, κέρδισε με 2-1 (μείωσε στο 90΄ ο Κλάιν).

Αυτή ήταν η πέμπτη εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο για την περίοδο 2001-2002, αλλά και μόλις η πρώτη εκτός έδρας ήττα της Σπάρτα!

Εκτός του σκόρερ Κωνσταντίνου, ξεχώρισαν για την απόδοσή τους οι Καραγκούνης, Χένρικσεν, Μικάελσεν (δημιούργησε και τα δύο γκολ), Λυμπερόπουλος και Κυργιάκος.

«Αυτοί που πίστευαν πως θα ήταν εύκολο το ματς έκαναν λάθος. Τώρα είμαστε καλά. Θέλουμε έναν βαθμό για να προκριθούμε και θα παλέψουμε να τον πάρουμε στην Πορτογαλία», δήλωσε ο Σέρχιο Μαρκαριάν μετά το παιχνίδι. Ο βαθμός μπορεί να μην ήρθε στην Πορτογαλία κόντρα στην Πόρτο, όμως οι «πράσινοι» κατόρθωσαν και συνέχισαν την ξέφρενη πορεία τους μέχρι τα προημιτελικά, στα οποία η Μπαρτσελόνα... έφτυσε αίμα για να τους αποκλείσει.

Παναθηναϊκός (Σέρχιο Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Σάριτς, Πίτσος (76’ Γιάρνι), Χένρικσεν, Γκούμας, Κυριάκος, Μικάελσεν (62΄Γκαλέτο), Μπασινάς, Κωνσταντίνου (82’ Κόλκα), Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:
Keywords
Τυχαία Θέματα