«Έκανες μπ… το λιμάνι, Καπουράνη» - Ο Μπορέλι στο GreenZone

Ο Χότα Χότα θυμάται το γκολ που πέτυχε σαν σήμερα στον ΟΣΦΠ, τον πιο τρελαμένο κόσμο που έχει δει ποτέ στη ζωή του και τον φίλο του Καπουράνη...
«Έκανες μπου... το λιμάνι Καπουράνη, Καπουράνη», ήταν το σύνθημα που δονούσε το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σαν σήμερα στις 3 Δεκεμβρίου 1995. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν ξεσπάσει σε ξέφρενα πανηγύρια, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι»
αποχωρούσαν με σκυμμένο το κεφάλι.

«Αυτό το παιχνίδι δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Συζητάω μάλιστα για αυτό με φίλους μου εδώ στην Αργεντινή. Τους λέω για τον τρελαμένο κόσμο του Παναθηναϊκού, για την δική μου απόδοση, για τον Καπουράνη», αφηγείται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού σε συντάκτες του GreenZone ένας εκ των πρωταγωνιστών του ντέρμπι, ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι.

Ο Χότα Χότα είχε πετύχει το πρώτο γκολ στο 51’, όμως ο Καραπιάλης ισοφάρισε λίγα λεπτά αργότερα. Το γκολ της νίκης πέτυχε στο 88’ ο Γιώργος Καπουράνης, πρώην ποδοσφαιριστής του ΟΣΦΠ. Δεν περιγράφονται με λέξεις οι εκρήξεις χαράς και οπαδικής ηδονής που ξέσπασαν στις κερκίδες από τους φίλους του Παναθηναϊκού.

«Θα το έχω για πάντα στο μυαλό μου το ματς αυτό. Τι έγινε όταν έβαλε το γκολ ο Γιώργος! Τόσο τρελαμένο κόσμο δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου! Ήταν κάτι φοβερό. Εγώ έβαλα το πρώτο γκολ αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Πιστεύω πως ήταν το καλύτερο παιχνίδι που έχω κάνει στην καριέρα μου. Έχω κάνει καλά παιχνίδια. Πολλά καλά παιχνίδια. Αυτό όμως ήταν κάτι ξεχωριστό. Αλήθεια δεν θα το ξεχάσω ποτέ», λέει στο GreenZone ο Μπορέλι.

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως μόνο τέσσερις προπονητές του Παναθηναϊκού έχουν νικήσει και εντός και εκτός έδρας την ίδια περίοδο τον Ολυμπιακό.
Ο Γιόζεφ Κίνσλερ του αήττητου και του 8-2 το 1930. Ο Κάζιμιρ Γκόρσκι (τον οποίο έφερε στον Παναθηναϊκό ο νυν πρόεδρος του Ερασιτέχνη Αχιλλέας Μακρόπουλος) το 1978. Ο σημερινός προπονητής του Συλλόγου Χουάν Ραμόν Ρότσα το 1996. Ο Βίκτορ Μουνιόθ το 2007.Από τους παραπάνω μόνο δύο κατόρθωσαν και κατέκτησαν και το πρωτάθλημα τις συγκεκριμένες περιόδους, ο Κίνσλερ και ο Ρότσα.
Keywords
Τυχαία Θέματα