Είναι φίνα τα κορίτσια κι όλες τις νικούν στα ίσα

Μέσα σε μία απίστευτη ατμόσφαιρα από τους οπαδούς του Τριφυλλιού, ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού με 3-2 σετ. Εκπληκτικές οι Νούσια και Βασιλαντωνάκη σε μία ομάδα που έδειξε ότι έχει τρομερή ψυχή...

Εκπληκτική η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού
που παρά το νεαρό της ηλικίας των περισσοτέρων εκ των αθλητριών της έδειξε πως έχει καρδιά, ψυχή και αστείρευτο ταλέντο, παίρνοντας μια τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού με 3-2 σετ, στο κλειστό της Κυψέλης.

To γήπεδο κόχλαζε σε φίλαθλα πλαίσια. Οι οπαδοί του Τριφυλλιού έσπρωξαν τα κορίτσια σε μία εντυπωσιακή νίκη, τόσο από βαθμολογικής, όσο και ψυχολογικής απόψεως. Οι τρομερές και φοβερές Αποστολία Νούσια και Ανθή Βασιλαντωνάκη αν μείνουν (και αν δουλέψουν σκληρά) θα αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας αυτής που χτίζεται τη φετινή σαιζόν. Συγχαρητήρια αξίζουν και στην εξωπραγματική Ξανθή Μυλωνά που έχει μεταβιβάσει την αύρα της πρωταθλήτριας στις μικρές του Τριφυλλιού και είχε το απίστευτο 90% στην υποδοχή! Πολύ καλή και η Καββαδία για τις «πράσινες».

Το πρώτο σετ ανήκε στις παίκτριες του Ολυμπιακού που με όπλο την εμπειρία τους πήραν το πρώτο σετ με 18-25. Το Τριφύλλι όμως με περίσσια ψυχή και καρδιά κέρδισε κατά κράτος το δεύτερο σετ με 25-19, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Παναθηναϊκός έχασε το τρίτο σετ μέσα από τα χέρια του ουσιαστικά καθώς ήταν σε όλη την διάρκεια του μπροστά αλλά πλήρωσε κάποια λάθη άγχους και απειρίας στις τελευταίες φάσεις. Τα «φίνα κορίτσια» όμως έδειξαν ότι μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, όπως κι έπραξαν. Με αντεπίθεση διαρκείας και τρομερή ώθηση από τους οπαδούς τους, τα κορίτσια του Τριφυλλιού πήραν το 4ο σετ και το τάι μπρέικ, χαρίζοντας μία εκπληκτική νίκη στον κόσμο του Παναθηναϊκού και δείχνοντας πως έχουν μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον.

Η εικόνα του ματς:

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του και το άγχος των «πράσινων», μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε γρήγορα ένα προβάδισμα δύο πόντων (1-3), το οποίο όσο περνούσε η ώρα το αύξανε (3-8, 4-9). Η διαφορά διατηρήθηκε, έφθασε ακόμα και τους 7 πόντους (17-24), με τις νεαρές του Τριφυλλιού να μην μπορούν να αντιδράσουν, χάνοντας το σετ με 18-25, για το 0-1.

Στο δεύτερο σετ, οι «κόκκινες» έχοντας πάρει φόρα από το προηγούμενο, ξεκίνησαν με ένα 4-0 σερί, φθάνοντας μέχρι και το 1-6. Μετά το τάιμ άουτ του Γιώργου Ρούση, οι πακχτριες του Παναθηναϊκού περιόρισαν τα λάθη τους, έπαιξαν με μεγαλύτερο αέρα, χωρίς άγχος και σταδιακά ψαλίδιζαν τη διαφορά (6-9, 8-11), καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν σε 11-11. Στο σημείο εκείνο το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, οι ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο και οι «πράσινες» κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 14-13. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη από τα κορίτσια του Γιώργου Ρούση και ξαναπήρε προβάδισμα με 16-17, το οποίο διατήρησε μεχρι το 18-19. Αλλά εκεί λειτούργησε η πράσινη ψυχή και με ένα εκπληκτικό σερί 7-0 οι Τριφυλλοφόρες κατέκτησαν το σετ με τον μοναδικό κόσμο τους να τους σπρώχνει με συνθήματα στην ανατροπή και την ισοφάριση σε 1-1.

Στο τρίτο σετ η Νούσια ισοφάρισε σε 1-1 το καρφί της Κωνσταντίνου. Η Βασιλαντωνάκη έστειλε το σερβίς στο φιλέ, αλλά διόρθωσε το λάθος με μπλοκ στο φιλέ πάνω στην Κωνσταντίνου. Με Λούκοβιτς, Τένεβα και Γιακουμή, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με 4-7, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με άσσο από την Κουντουρά. Με νέο μπλοκ από τη Βασιλαντωνάκη, αυτή τη φορά στη Λούκοβιτς, οι «πράσινες» πέρασαν μπροστά στο σκορ μέσα σε αποθέωση, με 10-9. Με τρομερές επιθέσεις από τη Νούσια, το Τριφύλλι πέρασε μπροστά στο σκορ με 16-10. Στο σημείο εκείνο αφυπνίστηκαν οι «κόκκινες», βελτίωσαν το σερβίς τους και με καλές επιθέσεις από Γιακουμή και Λούκοβιτς έφεραν ξανά το ματς στον πόντο. Με καρφί της Βασιλαντωνάκη έγινε το 17-15 και με λάθος της Λούκοβιτς που πάτησε μέσα από τα 3 μέτρα αύξησε τη διαφορά το Τριφύλλι. Νέο μπλοκ από τη Νούσια στη Λούκοβιτς έφερε το 20-15. Ορισμένα λάθη απειρίας από τις «πράσινες» έφεραν ξανά το σετ σε απόσταση αναπνοής με 20-19. Το 21-19 έγινε με καρφί της Καββαδία, η οποία τραυματίστηκε στη φάση, δίνοντας τη θέση της στη μικρή Τσατσούρη. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 21-21 μετά από διπλό μπλοκ από Χριστοδούλου και Τρατς στην Πέρες, αλλά η Βασιλαντωνάκη με καρφί-κεραυνό έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό. Η Τσατσουρή με άσσο έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στις «πράσινες», με το γήπεδο να κοχλάζει από τα συνθήματα. Η Κοσμά ισοφάρισε ξανά για τις «κόκκινες», η Τρατς έστειλε έξω το σερβίς για το 24-23, αλλά το ίδιο έκανε και η Κουντουρά. Η Βασιλαντωνάκη δέχτηκε το μπλοκ για το 24-25, η Νούσια κάρφωσε για το 25-25, αλλά η Πέρες είχε άουτ στο σερβίς της, η Νούσια δέχτηκε μποκ από την Λούκοβιτς και χάθηκε το σετ με 25-27.

Το τέταρτο σετ ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι ισόπαλες με 4-4. H Kαββαδία και η Πέρες με καρφιά έκαναν το 6-4, αλλά η Τρατς με πλασέ και άσσο έφερε το ματς στο 6-6. Το προβάδισμα στο σκορ εναλλασσόταν μέχρι το 14-14, αφού οι «πράσινες» έδειχναν διατεθειμένες να μην παρατήσουν το ματς. Στο σημείο εκείνο πήραν προβάδισμα οι «κόκκινες» με 15-18. Ωστόσο με πάθος και συγκέντρωση οι Τριφυλλοφόρες ισοφάρισαν και μάλιστα πέρασαν και μπροστά στο σκορ με 23-20 και 24-21. Αυτή τη φορά δεν άφησαν το άγχος να τις κυριεύσει και πήραν τον πόντο που χρειάζονταν (25-21) για να ισοφαρίσουν τα σετ σε 2-2, μέσα σε πανζουρλισμό από την εξέδρα.

Στο πέμπτο σετ οι δύο ομάδες δε διαφοροποιήθηκαν από τα προηγούμενα, πηγαίνοντας πόντο-πόντο ως το 2-2. Εκεί με τις εκπληκτικές Νούσια και Βασιλαντωνάκη οι «πράσινες» πήραν ένα ελαφρύ προβάδισμα δύο πόντων με 4-2 και 6-4. Η καλή υποδοχή και το σωστό μοίρασμα της μπάλας έφεραν το 8-5 και 9-6 για τις «πράσινες», οι οποίες είχαν βρει τρομερό ρυθμό. Με νέο καρφί από τη Βασιλαντωνάκη έγινε το 10-6. Οι «κόκκινες» προσπάθησαν να αντιδράσουν με τις Γιακουμή και Λούκοβιτς, αλλά ο Παναθηναϊκός διατηρούσε τη διαφορά, κάνοντας το 12-8. Τίποτα δεν έδειχνε να σταματά τα φίνα τα κορίτσια, παρά την αντεπίθεση από τις «κόκκινες» που έφεραν ξανά τη διαφορά στον πόντο (13-12). Το Τριφύλλι πήρε ξανά προβάδισμα δύο πόντων, το οποίο δεν έχασε ποτέ, κερδίζοντας το τάι μπρέικ με 15-13 μέσα σε αποθέωση!

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης παίκτριες και οπαδοί του Παναθηναϊκού που κατέκλυσαν την Κυψέλη έγιναν ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας έξαλλα τη νίκη επί του «αιωνίου».

Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από : 8 άσσους, 45 επιθέσεις, 16 μπλοκ, 43 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από: 8 άσσους, 61 επιθέσεις, 11 μπλοκ, 26 λάθη αντιπάλων.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ρούσης): Κουντουρά 4., Ιχτιάρη 4, Βασιλαντωνάκη 26, Πέρεζ 7, Καββαδία 14, Νούσια 12, λίμπερο Μυλωνά, 90% υπ., Σωτηρίου, Τσατσούρη 1 (1 άσσος) Λιάγκη 1 (1 άσσος), Μαλουσάρη.

Ολυμπιακός (Σωτήρχος): Κωνσταντίνου 11, Τρατς 12, Λούκοβιτς 13, Γιακουμή 14, Τένεβα 18, Χριστοδούλου 7, λίμπερο Κονόμη, 66% υπ., Κοσμά 5, Τέζα.

Τα Σετ: 18-25, 25-19, 25-27, 25-21, 15-13
Keywords
Τυχαία Θέματα