«Όργανα» για ντέρμπι, ασφάλεια για φιλικό... Τυχαίο;

Όσο στο γήπεδο η πληθώρα των αστυνομικών δυνάμεων θύμιζε... ντέρμπι (!), η ασφάλεια στις κεντρικές θύρες ήταν αντίστοιχη φιλικού αγώνα!
Στο παιχνίδι Παναθηναϊκός - Πανθρακικός, οργανωμένοι οπαδοί κατευθύνθηκαν προς τη Θύρα 9 στο κέντρο του γηπέδου, για να ζητήσουν το λόγο από φιλάθλους που τους ειρωνεύονταν και τους αποδοκίμαζαν (με χειρονομίες και χυδαιολογίες). Σίγουρα πρόκειται για μία εικόνα καθόλου κολακευτική για τον Παναθηναϊκό, υπάρχουν όμως δύο στοιχεία τα οποία μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.


Για κάποιους λόγους που δεν καταλαβαίνουμε:

1) Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο γήπεδο θύμιζαν… ντέρμπι! Δεν έχουμε συνηθίσει σε παιχνίδι με επαρχιακή ομάδα να βλέπουμε τόσο πολλούς αστυνομικούς. Αυτό συμβαίνει σε αγώνες που μυρίζουν μπαρούτι. Αν ήταν τέτοιος ο χθεσινός, η διοίκηση αλήθεια τι έκανε για να προστατεύσει την ομάδα;

2) Στη Θύρα 9 συνήθως υπάρχει ασφάλεια ιδιαίτερα αυστηρή, αντίστοιχη ίσως και με αυτή των επισήμων. Στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, σύμφωνα με μαρτυρίες η ασφάλεια ήταν ελλιπέστατη στη συγκεκριμένη θύρα και γι' αυτό άλλωστε έφτασαν με άνεση εκεί ορισμένοι από τους οργανωμένους.

Είναι προφανές ότι όσοι τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση για την κατάντια της ομάδας, ίσως και να στεναχωρήθηκαν που δεν ξέφυγαν ακόμα περισσότερο τα πράγματα και που η ένταση έμεινε στα λόγια.

Υ.Γ. Να προσθέσουμε πως σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί σε αθλητική εφημερίδα ο υπεύθυνος ασφαλείας του Παναθηναϊκού αντιστράτηγος Γιάννης Μπούτσικας είναι πρόσωπο που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Keywords
Τυχαία Θέματα