de sikonei miga spathi tou maxitis Fereira

Ο Πράσινος Ασθενής γράφει για την πιθανή παραμονή του Κουίνσι Οβούσου και αναλύει την απόφαση να χριστεί πρώτος αρχηγός του Παναθηναϊκού ο Λουκάς Βύντρα...
Ήθελε τον Κουίνσι Οβούσου, πάλεψε για να τον κρατήσει και όλα δείχνουν πως τα κατάφερε. Ήθελε αρχηγό τον Λουκά Βύντρα και του δίνει το περιβραχιόνιο. Παρόλο που ξέρει πως μεγάλη μερίδα των οπαδών βλέπει με μισό μάτι τον δεξιό μπακ. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα
είναι ένας μαχητής που κάθε μέρα δίνει τις προσωπικές του μάχες. Και συνήθως βγαίνει κερδισμένος.

Οφελειμένος από τη διαφαινόμενη παραμονή του Κουίνσι δεν είναι μόνο αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο προπονητής της ομάδας, ο οποίος βλέπει το ρόστερ να χτίζεται όπως ακριβώς το ήθελε εξαρχής ο ίδιος (βάσει των οικονομικών δεδομένων).

Παίχτες ξένους, που θα έρθουν έπειτα από δική του εισήγηση, είχε ζητήσει ο Πορτογάλος, κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν Έλληνες φερέλπιδες ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο μπλοκάκι του (Γιαννούλης, Βασιλακάκης, Ανάκογλου). Υπήρχαν και τα ακόμα πιο δυσοίωνα σενάρια, τα οποία ήθελαν τον τεχνικό να κατεβάζει στο πρωτάθλημα την ομάδα νέων.

Αντιθέτως, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό και ετοιμάζεται να χτίσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Έφερε παίχτες φθηνούς που θα κάνουν τη διαφορά, δούλεψε πάνω στους πιτσιρικάδες που είναι το μέλλον του συλλόγου («Πρώτη φορά έχουν οι ακαδημίες τέτοια συνεργασία με προπονητή της πρώτης ομάδας», μας έλεγε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα), ενώ αν τελικά παραμείνει ο Κουίνσι σίγουρα θα έχει παίξει σημαντικό ρόλο η δική του πίεση προς τη διοίκηση.

Φυσικά, την επιτυχία του να κατεβάσει ο Παναθηναϊκός μία αξιοπρεπή όμαδα -κόντρα στα προγνωστικά- δεν την πιστώνεται μόνο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, αλλά και ο Γιάννης Αλαφούζος και το επιτελείο του, που ήταν στο πλάι του προπονητή, έκαναν πράξη τις επιθυμίες του, ακόμα και όταν αυτές πήγαιναν «κόντρα» στα θέλω προσώπων «εντός» που έβαζαν εμπόδια.

Σχετικά με τον Κουίνσι, ο Γκανέζος έδειξε πολλά θετικά στοιχεία τη σεζόν που πέρασε, όμως έδειξε και αρνητικά (κατάχριση ντρίπλας, έψαχνε το σουτ όταν είχε καλύτερες επιλογές, εξαφανισμένος για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε αρκετά ματς). Ο Φερέιρα πιστεύει τον ποδοσφαιριστή, θεωρεί πως μπορεί να τον «δαμάσει» και το πιο πιθανό είναι πως φέτος θα δούμε στα γήπεδα έναν ακόμα καλύτερο Κουίνσι από τον περσινό.

Να σημειώσουμε δε, πως η συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί ανάμεσα σε Παναθηναϊκό, Αλ Σάντ και Κουίνσι, είναι πάνω κάτω η ίδια πρόταση που είχε κάνει η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας προ ολίγων ημερών. Τότε που η διοίκηση Γόντικα διέρρεε πως το Τριφύλλι αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις, γιατί έχουν υπερβολικές απαιτήσεις οι άνθρωποι της Αλ Σάντ. Περιέργως, τότε δεν είχαν διαρρεύσει ποιες ήταν αυτές οι υπερβολικές απαιτήσεις. Τέλος πάντως, πάμε παρακάτω...

Η λογική «έχεις από τα πιο ακριβά συμβόλαια, πλέον είσαι και αρχηγός, τέρμα τα αστεία»

Πρώτος αρχηγός του Παναθηναϊκού ο Λουκάς Βύντρα. Μία απόφαση που
Keywords
Τυχαία Θέματα