Τα δώρα, τα διαρκείας και η διαφάνεια

Τα εισιτήρια διαρκείας που μοιράζει η εφημερίδα Derby News, οι απαντήσεις που οφείλει η ΠΑΕ να δώσει στο όνομα της διαφάνειας και τα δωράκια που έδινε το έντυπο (όταν δεν ήταν πρόεδρος ο Νικόλας Πατέρας)...
«Από σήμερα η μεγάλη προσφορά του Derby News
που δεν δεν μπορούμε να σας κάνουμε» έγραφε στις 30 Ιουνίου 2009 το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και με δόσεις χιούμορ (όπως το αντιλαμβάνεται αυτό κανείς) καλούσε τους αναγνώστες της να μην κόψουν το κουπόνι, καθώς... «δεν έχουμε διαρκείας».

Η απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το όλο ζήτημα που είχε δημιουργηθεί ήταν αποστομωτική και ενδεικτική πρακτικών που λογικά εφαρμόζονταν προ της κακής πολυμετοχικότητας.

Το GreenZone θυμάται:

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων γύρω από το θέμα της συνεργασίας της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με αθλητικές εφημερίδες για την εκ μέρους τους διάθεση καρτών διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2009-10, θεωρούμε σκόπιμο να γίνουν κάποιες διευκρινίσεις προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Πριν την επανέκδοσή της, η εφημερίδα «Derbynews» αιτήθηκε από την ΠΑΕ αφενός να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα καταχωρήσεων της διαφημιστικής καμπάνιας για τις κάρτες διαρκείας του Παναθηναϊκού και αφετέρου να της διατεθούν 200 κάρτες διαρκείας, οι οποίες εν συνεχεία θα προσφέρονταν σε αναγνώστες της εφημερίδας μέσω κλήρωσης.

Η ΠΑΕ έκανε δεκτό το αίτημα της εφημερίδας. Σε ό,τι αφορά τις κάρτες διαρκείας, ο τρόπος διάθεσης θα γινόταν σύμφωνα με την πολιτική της ΠΑΕ και ακριβώς με τους ίδιους όρους, οι οποίοι τέθηκαν και στην εφημερίδα «η Πράσινη» η οποία υπέβαλλε σχετικό αίτημα και επίσης απευθύνεται στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δηλαδή, το 75% του αντίτιμου των διαρκείας θα καταβαλλόταν μετρητοίς και το υπόλοιπο 25% θα διακανονιζόταν μέσω ανταποδοτικής εμπορικής συμφωνίας.

Στη συνέχεια η εφημερίδα «Derbynews» επανήλθε με αντιπρόταση σύμφωνα με την οποία ζητούσε τώρα 600 κάρτες διαρκείας με τον εξής διακανονισμό: 200 δωρεάν, 200 μέσω ανταποδοτικής εμπορικής συμφωνίας και 200 οι οποίες θα πληρώνονταν εντός «εύλογου» χρονικού διαστήματος, χωρίς περαιτέρω προσδιορισμό ή δέσμευση.

Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε με δεδομένη την πολιτική της ΠΑΕ, όπως αυτή αναλύθηκε παραπάνω. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μένει σταθερή στην πάγια θέση της για ισότιμη αντιμετώπιση των εντύπων που απευθύνονται στον κόσμο του Παναθηναϊκού, και δεν επιθυμεί να προβαίνει σε χαριστικές πράξεις που, ηθικά έστω, δημιουργούν αναστολές στην αντικειμενική λειτουργία των εφημερίδων».
Επιστρέφουμε για λίγο στο 2012...

Η εφημερίδα Derby News δίνει στους αναγνώστες της 100 εισιτήρια διαρκείας. Στα πλαίσια της διαφάνειας την οποία «διαφημίζει» η νέα εποχή του Παναθηναϊκού, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε πώς προμηθεύτηκε τα διαρκείας το έντυπο του εκδότη Κώστα Γκόντζου. Δωρίστηκαν; Αγοράστηκαν από την εφημερίδα; Δόθηκαν ως «αντάλλαγμα» στα πλαίσια ανταποδοτικής εμπορικής συμφωνίας; Κάτι ενδιάμεσο όπως είχε προταθε
Keywords
Τυχαία Θέματα