ON the record: H δεύτερη θέση «εγγυητών»

Οπως συμβαίνει συνήθως στα χρόνια του Τζίγγερ τα παπαγαλάκια πανηγυρίζουν για τα πλέι οφ, ενώ το παρασκήνιο οργιάζει εις βάρος του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει όμηρος της οικογένειας
Το αποτέλεσμα του προχτεσινού αγώνα με την ΑΕΚ, επιτρέπει ένα ακόμα μικρό «παράθυρο» αισιοδοξίας ενόψει του πολύ «σκληρού» καλοκαιριού που αναμένεται
στα παναθηναϊκά δρώμενα. Οχι επειδή είναι είδηση να βγαίνει ο Παναθηναϊκός του Τζίγγερ δεύτερος κερδίζοντας την ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων. Τα παπαγαλάκια του παρκαδόρου γράφουν ότι «αυτό το ευρωπαϊκό εισιτήριο μπορεί να αποδειχθεί σπουδαίο», ωστόσο η ζοφερή πραγματικότητα είναι ότι οι «εγγυητές» οδηγούν τον σύλλογο στη διάλυση, στην πλήρη απαξίωση και φυσικά στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την UEFΑ.

Πανηγυρίζουν λοιπόν, αυτοί που δεν ξέρουν τι μεγέθη εκφράζουν τον Παναθηναϊκό. Νιώθουν ανακουφισμένοι ύστερα από ακόμη μία πραγματικά καταστροφική χρονιά, στη διάρκεια της οποίας χάθηκε (με ανεξήγητο για τους αμύητους τρόπο) μια «χρυσή» ευκαιρία. Η ευκαιρία της κατάκτησης του πρωταθλήματος κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και της συμμετοχής στους ομίλους του Τσόμπιονς Λιγκ.

Το ΟΝ the Record είναι μια ετερόφωτη στήλη. Για την ακρίβεια είναι ένας Παναθηναϊκός καθρέφτης, ο οποίος αντανακλά το είδωλο των προπαγανδιστικών κειμένων που δημοσιεύονται σε εφημερίδες πράσινης απόχρωσης.

Είναι μια επιβεβαίωση για το πόσο απλή και συνάμα δύσκολη και επικίνδυνη είναι η τέχνη της προπαγάνδας, των εύκολων χαρακτηρισμών και της ισοπέδωσης. Οταν λοιπόν εκείνοι χρησιμοποιούν όλα τα τσιτάτα που έχουν εμπνευστεί για να πολεμήσουν την πολυμετοχίκοτητα και όσους θέλουν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό, το ΟΝ the Record θα γράφει για τον «παρκαδόρο» και τους «εγγυητές του τζάμπα».

Στόχος λοιπόν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να προβάλλουμε την άλλη πλευρά απ' αυτή που δείχνουν οι προπαγανδιστές, προσφέροντας παράλληλα ένα χαμόγελο στις μαύρες ημέρες που διανύει ο τόπος και η ομάδα μας.ON the Record Για τους μυημένους, κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν οι εξελίξεις. Όλη η μανούρα δηλαδή που ξεκίνησε μόλις ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο «+5», που συνεχίστηκε με αλλεπάλληλα σόου από τα παπαγαλάκια της εγγύησης, που κορυφώθηκε με τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και τους φίλους του Τριφυλλιού και τελικά «έσβησε» και ατόνησε μόλις χάθηκε ακόμη ένα πρωτάθλημα, από τα τόσα που έχει χαρίσει αδιαμαρτύρητα η οικογένεια στον ΟΣΦΠ. Παράλληλα στα πλέι οφ το σύστημα που λυμαίνεται το ποδόσφαιρο, στήνει προκληκτικά το σκηνικό της επόμενης περιόδου χωρίς να ενοχλείται κανείς από τους υπαλλήλους που διοικούν τον Σύλλογο. Στο παρελθόν πέρασαν παράγκες και παράγκες χωρίς να πει κανείς κουβέντα, τώρα θα ενοχληθεί κάποιος;

Αυτό όμως πλέον δεν έχουν σημασία. Εκείνο που έχει σημασία είναι να γίνει μια νέα αρχή. Ένα παναθηναϊκό «restart», μακριά από τις αμαρτίες του παρελθόντος. Μια προσπάθεια ειλικρινής και έντιμη για ανασυγκρότηση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε υγιείς βάσεις. Πάνω στα αποκα
Keywords
Τυχαία Θέματα