aspida o kosmos

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού καλείται να προστατεύσει την ομάδα που τον έχει κάνει δεκάδες φορές υπερήφανο...
Ο Παναθηναϊκός έχασε γιατί ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός. Δεν είναι κακό να το παραδεχτούμε. Οι αμέτρητες επιτυχίες του τμήματος μπάσκετ δεν μας έχουν κάνει να μη βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας. Την Πέμπτη η λογική
λέει πως θα αποκατασταθεί η τάξη.

Χειρότερο Παναθηναϊκό από τον σημερίνο αποκλείεται να δούμε ξανα φέτος. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η διακοπή μετά τη δολοφονική επίθεση που αποσυντόνισε τους παίχτες του Εξάστερου. Όταν φτάνουμε στο σημείο να βλέπουμε χαμένη βολή του ΟΣΦΠ και επιθετικό ριμπάουντ από... τον παίχτη που την έχασε, τότε αντιλαμβάνεστε πως μιλάμε για ένα παιχνίδι στο οποίο δεν είχαν μέλλον οι «πράσινοι».

Το κρίσιμο ματς είναι την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει -πόσο μάλλον αν επικρατήσει με διαφορά- τότε θα πάει στο ΣΕΦ με την ψυχολογία με το μέρος του και θα έχει όλες τις δυνατότητες να φέρει τούμπα τη σειρά.

Πέρα από τα αγωνιστικά, όμως, υπάρχουν άλλα σημαντικότερα πράγματα. Ο φόβος για επεισόδια είναι μεγάλος και οι εξελίξεις –αν γίνουν έκτροπα- θα είναι καταστροφικές και αλυσιδωτές.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει αποδείξει πως μπορεί να συγκρατηθεί κόντρα σε όλες τις προκλήσεις και να μην αντιδράσει. Αυτό καλείται να κάνει και την Πέμπτη στον δεύτερο τελικό.

Ας θεωρήσουμε δεδομένο πως οι προκλήσεις θα είναι πολλές και από διάφορες μεριές.

Η αστυνομία λογικά δεν θα δημιουργήσει από μόνη της τα επεισόδια, όπως έκανε στον αγώνα του ποδοσφαίρου με τον ΟΣΦΠ. Αυτό για τον απλούστατο λόγο πως στο μπάσκετ υπάρχει διοίκηση που πραστατεύει την ομάδα, εν αντιθέσει με το ποδόσφαιρο.

Στην περίπτωση που είτε η διαιτησία, είτε οι παίχτες και το επιτελείο του Ολυμπιακού προκαλέσουν και ο κόσμος δε συγκρατήσει την ψυχραιμία του, το παιχνίδι θα διακοπεί. Οι Πειραιώτες θα κερδίσουν στα χαρτιά το ματς, μαζί και το πρωτάθλημα. Θα αφαιρεθούν βαθμοί από τη νέα σεζόν και έτσι θα έχουν ξανά το πλεονέκτημα έδρας και του χρόνου. Ο Ομπράντοβιτς, υπό τέτοιες συνθήκες θα αποχωρήσει απηυδισμένος και αηδιασμένος και το τμήμα μπάσκετ θα βρεθεί στο χειρότερο σημείο της σύγχρονης ιστορίας του.
Keywords
Τυχαία Θέματα