Mπάσκετ από άλλον πλανήτη

Με 69-78 κέρδισε τη Μακάμπι ο Παναθηναϊκός και έστειλε τη σειρά στους... 20.000 «τρελούς» του ΟΑΚΑ!
Οι πιο τυχεροί θεατές είναι όσοι δεν υποστήριζαν ούτε τη μία, ούτε την άλλη ομάδα. Απόλαυσαν μπάσκετ υψηλού επιπέδου, με αμέτρητες συγκινήσεις. Οι δε φίλοι του Παναθηναϊκού και της Μακάμπι... ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από τις ταχυκαρδίες…

Οι δύο σύλλογοι έπαιξαν, για τέταρτη σερί φορά, διαστημικό
μπάσκετ, απέδειξαν γιατί η μονομαχία μεταξύ τους είναι το πιο κλασικό ντέρμπι στην Ευρώπη και στο τέλος κέρδισε ο καλύτερος.

Μακάμπι – Παναθηναϊκός 69-78 και η σειρά μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου έχει σαφές πλεονέκτημα το Τριφύλλι, με τους 20.000 φανατικούς οπαδούς που θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα – κολαστήριο.

Η νίκη του Παναθηναϊκού είναι δίκαιη και ανταποκρίνεται στην εικόνα του ματς. Οι παίχτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν παθιασμένοι σε βαθμό… παράνοιας, έπαιξαν στο 100% των δυνατοτήτων τους, με υπερένταση και απίστευτη ενέργεια.

Ο Παναθηναϊκός του Ζοτς δεν χάνει ποτέ σε 3 συνεχόμενα παιχνίδια στην Ευρώπη και απλώς το επιβεβαίωσε. Πρέπει όμως να αποδώσουμε τα εύσημα και στην Μακάμπι του Μπλατ που αποδεικνύεται πάρα πολύ ισχυρός αντίπαλος που δεν «μασάει» ακόμα και όταν τα βρίσκει σκούρα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η έκπληξη του Παναθηναϊκού ήταν ο Σμιθ που ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα, μαζί με τους Καλάθη, Διαμαντίδη, Σάτο και Μπατίστ.

Ο Νικ Καλάθης ήταν πολύ ορεξάτος, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου πέτυχε σημαντικά καλάθια που έδιναν συνεχώς το προβάδισμα στους «πράσινους».

Το δεύτερο μέρος ανήκε στον Ίαν Βουγούκια. Ο σέντερ του Τριφυλλιού πέτυχε οχτώ πόντους, ήταν ανίκητος κάτω από την ρακέτα, ενώ φόρτωσε με δύο φάουλ τους Χέντριξ και Σχορτσιανίτη. Το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 36-41 με τρίποντο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Δαιμονισμένα μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός. Με συνεχόμενα καλάθια των Σμιθ και Καλάθη εκτόξευσε τη διαφορά στους 11 (38-49) στα 2 μόλις πρώτα λεπτά. Η Μακάμπι αντέδρασε και με Οχαγιόν και Ελιάχου (με ανορθόδοξο πολλές φορές, αλλά αποτελεσματικό τρόπο) και μείωσε στους 4 (45-49).

«Χιτσκοκικό» ήταν το φιλάνε του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι πάλευαν στην επίθεση και έβρισκαν συνεχώς τρόπους να σπάνε την άμυνα του Παναθηναϊκού. Οι παίχτες όμως του Ζοτς υπενθύμισαν γιατί είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης, αψήφισαν την καυτή έδρα, ακόμα και όταν η Μακάμπι πέρασε μπροστά με 65-64, και εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους στις βολές πήραν ξανά προβάδισμα που κράτησαν μέχρι το τέλος.

Δεκάλεπτα: 17-15, 36-41, 50-54,

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Παπαλουκάς, Χέντριξ 7, Σμιθ 14, Μπλου 3, Ελιάχου 12, Μάλετ 3, Πνίνι, Μπερστάιν 5, Οχαγιόν 9, Τζέιμς 2, Σχορτσανίτης, Λάνγκφορντ 14.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 7, Μπατίστ 4, Λόγκαν, Σάτο, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 12, Βουγιούκας 8, Καλάθης 15, Σμιθ 7, Καϊμακόγλου 12, Γιασικεβίτσιους 13.
Keywords
Τυχαία Θέματα