Και τώρα ο Αθηναϊκός!

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Τριφυλλιού επιβλήθηκε με 58-80 του Ολυμπιακού Βόλου. Εξωπραγματική η Ντέλβα με 34 πόντους. Aδιανόητη απόφαση της αστυνομίας να μην αφήσει να μπουν στο γήπεδο οι 60 οπαδοί του Παναθηναϊκού που είχαν εισιτήρια...

Με μία ακόμη παράσταση για έναν ρόλο, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού
επιβλήθηκε κατά κράτος με το εμφατικό 58-80 επί του Ολυμπιακού Βόλου εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την ερχόμενη εβδομάδα τον Αθηναϊκό στη Λεωφόρο, στο μεγάλο ντέρμπι που πιθανόν να κρίνει και την πρωτιά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Παρότι θα έπρεπε να ασχοληθούμε με το αθλητικό κομμάτι, επιβάλλεται πρώτα να θίξουμε την αδιανόητη απόφαση της Αστυνομίας Βόλου, να μην επιτρέψει την είσοδο των 60 οπαδών του Τριφυλλιού, που είχαν νόμιμα εισιτήρια στα χέρια τους, μετά από παρέμβαση του προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Αχιλλέα Μακρόπουλου. Ευτυχώς οι φίλαθλοι του Τριφυλλιού λειτούργησαν με σωφροσύνη και δεν αντέδρασαν στην πρόκληση αυτή, ώστε να διακυβευτεί η παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Αθηναϊκό.

Στα αγωνιστικά, η ομάδα της Γιασεμής Σαμαντούρα, ξεκίνησε με αρκετά λάθη το πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο είχε διερευνητικό χαρακτήρα για τις δύο ομάδες. Ωστόσο όσο περνούσαν τα λεπτά, οι «πράσινες» έβρισκαν πιο εύκολα το δρόμο προς το καλάθι, στηριζόμενες στην καλή τους άμυνα, κλείνοντας την πρώτη περίοδο με 11-17. Το ημίχρονο έκλεισε με «πράσινο» προβάδισμα 30-36, με μία Νταϊάνα Ντέλβα εξωπραγματική, που σάρωνε κάτω από το καλάθι με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας.

H αρχηγός Τούλα Καλέντζου, με μεγάλο χρόνο συμμετοχής για ένα ακόμα ματς και η Ιωάννα Δίελα, σημείωσαν εξαιρετική εμφάνιση, βοηθώντας καταλυτικά στη νίκη, η πρώτη με 9 πόντους και 8 ασσίστ και η δεύτερη με 15 πόντους, 4 ασσίστ και 6 κερδισμένα φάουλ. Από το τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά άρχισε να ανοίγει, με δύναμη πυρός τις δύο σέντερ του Τριφυλλιού, Ντέλβα και Θεολόγου, με την περίοδο να λήγει 39-65.

Οι «πράσινες» συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό, ανεβάζοντας ταχύτητα όποτε ήθελαν και διατήρησαν τη διαφορά που είχαν πάρει το προηγούμενο δεκάλεπτο. Η Γιασεμή Σαμαντούρα βρήκε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει και τις 12 παίχτριές της, παίρνοντας τη νίκη με 58-80.

Η Νταϊάνα Ντέλβα τελείωσε το ματς με 34 πόντους (6/6 βολές, 14/18 δίποντα, 8 κερδισμένα φάουλ, 2 κλεψίματα, 2 τάπες, 13 ριμπάουντ) και η ομάδα πλέον πηγαίνει με τρομερή ψυχολογία στο μεγάλο ντέρμπι στης ερχόμενης εβδομάδας για να κατακτήσει με τη βοήθεια των οπαδών της τη νίκη, που θα είναι καθοριστική στην κατάκτηση της 1ης θέσης του πρωταθλήματος.

Tα δεκάλεπτα:11-17, 30-36, 39-65, 58-80

Ολυμπιακός Βόλου: Ταντουρόφσκα 8, Σαρακατσάνη 6, Αγαγιώτη 2, Σουλτάνη 5, Παύλου, Χαβαλέ 18, Ζερβα 17, Ζήτη, Θανασούλη.

Παναθηναϊκός: Καλέντζου 9, Βλάνη, Κόνιαλη, Μαγκλάρα 5, Ντέλβα 34, Χριστινάκη 4, Σλούκα, Δίελα 15, Χρονοπούλου, Κωτούλα 2, Μοσχοπούλου, Θεολόγου 11.
Keywords
Τυχαία Θέματα