26/3: Όλα μέσα! Όταν η περιφέρεια «σκότωσε» τον ΟΣΦΠ

Τράβαγε τα μαλιά του ο Παναγιώτης Γιαννάκης όταν έβλεπε όλα τα τρίποντα του Παναθηναϊκού να είναι εύστοχα!
Σαν σήμερα, 26 Μαρτίου 2008, ο Παναθηναϊκός στέφεται Κυπελλούχος Ελλάδος στο μπάσκετ για 11η φορά στην ιστορία του. Με περιφέρεια που πέταγες φωτιές, το Τριφύλλι εξόντωσε στον τελικό τον ΟΣΦΠ!

Η ομάδα του 2007 είχε κατακτήσει το 4ο Ευρωπαϊκό σε έναν από τους
συγκλονιστικότερους τελικούς όλων των εποχών με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ. Το 2008, όμως, έπρεπε να αναζωογονηθούν οι «πράσινοι». Δόθηκε βάρος στην περιφέρεια, καθώς είχαν αποχωρήσει ο αγαπημένος της κερκίδας Σάνι Μπετσίροβιτς και ο υπερπαίχτης Ραμούνας Σισκάουσκας. Ούτε που φάνηκε όμως το κενό, από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο «τρελάρας» Σάρας Γιασικεβίτσιους, τον οποίο «έκλεψε» η ομάδα μέσα από τα χέρια του ΟΣΦΠ.

Στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός έβαλε συνολικά 16 τρίποντα, βγάζοντας από τα ρούχα του τον Παναγιώτη Γιαννάκη που έψαχνε λύσεις και δεν έβρισκε. Το μπάσκετ που έπαιξαν οι «πράσινοι» ήταν διαστημικό. Αυτοματισμοί, πικ εν ρολ από άλλον πλανήτη και πάθος στην άμυνα. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την ρακέτα και το πλήρωσαν! Οι περιφερειακοί του Τριφυλλιού που έκαναν πλάκα στον ΟΣΦΠ ήταν οι Διαμαντίδης, Γιασικεβίτσιους, Χατζηβρέτας, Ουίνστον, Σπανούλης.

Καλύτερος όλων των καλαθοσφαιριστών του «Ζοτς» ήταν ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος βγήκε MPV του τελικού. Σε 22 λεπτά πέτυχε 14 πόντους, οι περισσότεροι, μάλιστα, στο τέλος, όταν η μπάλα έκαιγε. Συγκεκριμένα, είχε 2/2 βολές, 0/1 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 λάθος και 2 κοψίματα!

Στον αντίποδα, ο Λιν Γκριρ προσπάθησε με νύχια και με δόντια να κρατήσει ζωντανή την ομάδα του και πέτυχε 28 πόντους. Φυσικά, απέναντι σε τέτοιου είδους στατικό μπάσκετ με 1 πρωταγωνιστή και 4 κομπάρσους, ο Ομπράντοβιτς σπάνια ιδιαίτερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα