Με πάθος και πίστη ο Εξάστερος για μία τουλάχιστον νίκη στον Ισραήλ

«Σημαντικότερο είναι το παιχνίδι της Τρίτης. Δεν θέλουμε να παίξουμε στον τέταρτο αγώνα με μεγάλη πίεση...»
Στην προπόνηση του έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού βρέθηκε το Greenzone το απόγευμα του Σαββάτου. Πάθος και θέληση για τουλάχιστον μία νίκη κόντρα στη Μακάμπι επικρατεί στο στρατόπεδο του Τριφυλλιού.

Η προπόνηση ξεκίνησε στις 7 και τελείωσε γύρω στις 10. Όλοι οι παίχτες έφτασαν μία ώρα νωρίτερα και τελευταίος προσήλθε ο Ομπράντοβιτς που δήλωσε πανέτοιμος για την Τρίτη. Ο
«Ζοτς» έδειξε στους παίχτες του σε βίντεο φάσεις από τα δύο προηγούμενα ματς. Τους εξήγησε τα λάθη τους και τους υπόδειξε τα μειονεκτήματα της Μακάμπι που πρέπει να εκμεταλλευτούν.

Χωρίς ίχνος άγχους, οι παίχτες του Εξάστερου ήταν ευδιάθετοι, με την πίστη διάχυτη πως η ομάδα θα καταφέρει ακόμα και να τελειώσει τη σειρά, ή στην χειρότερη να την ξαναφέρει στο ΟΑΚΑ. Αυτό πάντως που απορρέει είναι πως άπαντες θεωρούν σημαντικότερο το ματς της Τρίτης, καθώς θα είναι και πιο ξεκούραστοι.

Σήμερα το απόγευμα η ομάδα θα κάνει την τελευταία της προπόνηση και τη Δευτέρα αναχωρεί για το Ισραήλ.

Ο Ρομέιν Σάτο με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού έκανε εκτενή αναφορά στην άμυνα, την οποία και θεωρεί κλειδί για τη νίκη. Τόνισε πως σημαντικότερο είναι το ματς της Τρίτης, καθώς δεν θέλει να παίξει η ομάδα του με ψυχολογική disavantage στο τέταρτο παιχνίδι.

«Είμαστε στη δεύτερη μέρα προετοιμασίας για τον τρίτο αγώνα της σειράς των play offs της Ευρωλίγκας. Μετά το 1-1 στις δύο πρώτες αναμετρήσεις η σειρά μεταφέρεται στο Ισραήλ και θα πρέπει εκεί να αναζητήσουμε αυτό που χρειάζεται για να προχωρήσουμε.

Χθες είδαμε στην προπόνηση τον δεύτερο αγώνα, την ήττα μας από τη Μακάμπι και πώς αυτή ήρθε. Αν δει κάποιος τον αγώνα βλέπει τη διαφορά με τον πρώτο σχεδόν αμέσως. Και η λέξη-κλειδί είναι "άμυνα". Δεν παίξαμε άμυνα όπως θα έπρεπε. Δεν παίξαμε άμυνα. Πήγαν πολύ στο ένας εναντίον ενός, προσπάθησαν να επιτεθούν με διεισδύσεις και δεν καταφέραμε να τους σταματήσουμε. Στον πρώτο αγώνα τους σταματήσαμε και καταφέραμε να πάρουμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Αυτό ήταν που έκανε τη διαφορά και μας έδωσε τη νίκη. Στον δεύτερο αγώνα δεν πήραμε αυτούς τους εύκολους πόντους, γιατί η άμυνα δεν λειτούργησε σωστά.

Ο τρίτος αγώνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός στη σειρά. Ειδικά τώρα που πηγαίνουμε στη δική τους έδρα, η οποία ξέρουμε ότι είναι πολύ δυνατή. Είδαμε ότι στον δεύτερο αγώνα άλλαξαν πολλά πράγματα σε σχέση με τον πρώτο και μπήκαν δυνατά στο παρκέ. Εμείς δεν βγήκαμε να παίξουμε όπως θα έπρεπε. Κάναμε πολλά λάθη, αλλά είναι τα play offs… Μπορούμε να βγούμε στο γήπεδο αυτή τη φορά και να διορθώσουμε τα πράγματα. Δεν θέλουμε να πάμε εκεί και να γνωρίσουμε την ήττα στον τρίτο αγώνα, πηγαίνοντας στον τέταρτο με μεγάλη πίεση. Είδαμε τον αγώνα, οι προπονητές μας μίλησαν, είδαμε τι λάθη και πόσα κάναμε.

Ξέρουμε πως πρέπει να παίξουμε καλύτερα, να διορθώσουμε τα λάθη μας. Και ξέρουμε
Keywords
Τυχαία Θέματα