25/3: To 10o Κύπελλο Ελλάδος και η... τρελή αποθέωση των αντιπάλων! (vid)

Στιγμές που μόνο στον Παναθηναϊκό μπορεί να ζήσει κανείς διαδραματίστηκαν στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ το 2007...
Το παιχνίδι στο οποίο οι φίλοι του Τριφυλλιού δίδαξαν τι θα πει Παναθηναϊκό μεγαλείο! Δεν πρέπει να έχει συμβεί ποτέ σε κανένα άθλημα, σε παιχνίδι που κρίνει τίτλο, οι ηττημένοι παίχτες να κατευθύνονται προς του φιλάθλους της νικήτριας ομάδας και να δίνουν το ρυθμό για παρατεταμένο «όλε»! Κι όμως, σαν σήμερα στις 25 Μαρτίου 2007, οι «πράσινοι» οπαδοί απέδειξαν γιατί απλώς… διαφέρουν.

Ανήμερα της επετείου της «έκρηξης» της Επανάστασης του ’21, οι παίχτες του
Ρεθύμνου θέλησαν να κάνουν τη δική τους επανάσταση. Μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι προηγήθηκαν με 8-4 και κατάφεραν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να κρατάνε το σκορ στο 18-18. Έπαιζαν όμως με την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης! Τον Παναθηναϊκό των τριών αστεριών, που την ίδια χρονιά έραψε τέταρτο έπειτα από έναν ανεπανάληπτο τελικό με την ΤΣΣΚΑ.

Ο «τρελοσέρβος» Ντέγιαν Τομάσεβιτς άλλαξε γρήγορα τις ισορροπίες. Με συνεχόμενους πόντους και ασίστ βοήθησε τον Παναθηναϊκό να εκτοξεύσει τη διαφορά στο 44-27, σκορ με το οποίο έληξε το ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Μπετσίροβιτς και Διαμαντίδης δημιουργούσαν αλλά και εκτελούσαν. Ο Τσαρτσαρής ήταν ανίκητος κάτω από τη ρακέτα. Το ίδιο και ο Μπατίστ.

Το παιχνίδι ήταν μία πραγματική γιορτή. Ο Ομπράντοβιτς έδωσε χρόνο σε όλους τους παίχτες του. Αγωνίστηκε το… «αιώνιο ταλέντο» Σάκοτα αλλά και ο Λιθουανός Γιαφτόκας που ποτέ δεν έπιασε.

Με τη λήξη ξεκίνησαν τα πανηγύρια. Οι παίχτες του Παναθηναϊκού και το τεχνικό επιτελείο αποθεώθηκαν. Όμως, αυτό που κανείς δεν περίμενε ήταν η αναγνώριση της προσπάθειας των αντιπάλων από τους φιλάθλους. Οι καλαθοσφαιριστές του Ρεθύμνου έζησαν στιγμές, όμοιες των οποίων δεν έχουν διαδραματιστεί σε κανένα γήπεδο.

Για την ιστορία, ο Παναθηναϊκός έφτασε στον τελικό αφού είχε αποκλείσει από πολύ νωρίς τον ΟΣΦΠ, σε ματς κεκλεισμένων των θυρών στο ΣΕΦ. Στον προημιτελικό οι «πράσινοι» απέκλεισαν την Ολύμπια Λάρισας και στον ημιτελικό το Μαρούσι.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 18-22, 27-44, 40-69, 48-87

ΑΓΟΡ (Στέργιος Κουφός): Κυριακόπουλος 8 (2), Κούμουλος 5 (1), Σπανός 7 (2), Λιάτσος 8 (1), Χουλιάρας 2, Τσιριγωτάκης 7 (1), Πανάρας 6, Βαρδαβάς, Κορωνίδης 5 (1), Μλαντένοβιτς.

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 5 (1), Σάκοτα 2, Βούγιανις 5 (1), Μπετσίροβιτς 11 (1), Μπατίστ 8, Σισκάουσκας 9 (1), Χατζηβρέττας 5, Ντικούδης 6, Τσαρτσαρής 14 (1), Διαμαντίδης 11 (2), Γιαβτόκας 5, Τομάσεβιτς 6.

Απολαύστε το μεγαλείο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού:
Keywords
Τυχαία Θέματα